AŤ z nás takovíto "vědci" nedelají špindíry, kteří nevědí jak zacházet se syrovým masem.
SAVO mi občas prožere zástěru, ale jistota je jistota!
Vsechny bakterie se stejne neodstreni, ba ani vetsina ne. A ty co zustanou, se proste uvari cu upecou. A konec koncu, mame imunitni system, te se uz postara. Maso nikdy nemeju, nebo zridka kdy. .
ten skutečně udělá nejlíp, když tiše zemře na salmonelózu. Totéž platí pro lidi, kteří neumyjí prkénko, na kterém krájeli syrové maso.
Připájím se k paní Kulhánkové,veškeré koupené maso oplachuji a uzené ještě vydrhnu.
Studie má pravdu, pokud při umývání masa kolem sebe cákají jako kachny. Každý umí mýt nejen maso,ale i zeleninu tak, aby neměl v kuchyni povodeň. Závěr studie je chybný, měla by upozornit na nebezpečí šíření nákazy a doporučit způsob mytí bez cákání a plýtvání vodou. Neumyté maso, obsahuje-li mikroorganizmy ( každé je v různé míře kontaminováno) zamoří vše, čeho se dotkne, včetně rukou, proto by měli doporučit po manipulaci s každým masem vše, včetně rukou, pečlivě omýt, nejlépe octem.
Fuj ocet...to vážně děláte? Není lepší nějaké antibakteriální tekuté mýdlo? :o)
Tak vypadá nový přiblblý svět, zasažený socialismem, tedy představou, že si můžeme s lidským světem udělat to, co se nám zlíbí a také to děláme. Myslíme si, že na to už máme. Nemáme a nikdy mít nebudeme. Naopak, bude čím dále, tím složitější a my budeme muset nechat spoustu věcí k vyřešení spontánním silám. Lidský svět nám za to, že jsme domýšliví, dává přes držku. Například prostřednictvím našich strachů z čehokoliv a o cokokoliv, bojíme se bakterií, jako pitomí... Dzp.
Já si pamatuju socialismus a bylo to přesně naopak. Všechno řídili staří dědkové. Stát i podniky. Staří zasloužilí funkcionáři ovládali snad všechno. Holkoklukokracie přišla až s nástupem kapitalismu.
... časem "objeví" i to, že jde to masko držet níž a krapet přivřít kohoutek.
A mýt to kousek po kousku - ne, jako ta emérikan-Patla na snímku :-)
Ale to si musíme ještě počkat - ono je to makačka na hlavinku,
narvanou salmonelama a jinejma fujtajblama :-)
Salmonely nejsou v hlave, ale ve strevech.
Ať bylo kuře jakékoliv, po hodině vaření (pečení) v teplotě blízké bodu varu, je obsah hrnce (pekáče) zcela sterilní, tedy prost jakýchkoli mikroorganismů. V takovém prostředí by přežily leda speciální bakterie, které žijí v blízkosti horkých mořských zřídel, ale jak by se dostaly na povrch kuřete v běžném prodejném místě - to je utopie. Že by se nějaká ponorka ponořila do takových míst, nabrala z vulkanické oblasti tyto bakterie a námořníci pak chodili po krámech a polévali těmito bakteriemi kuřata, načež by bakterie stejně hynuly, protože v suchu a chladnějším prostředí hynou - to jsou fantasmagorie. Zda se kuře před vařením omývá, či nikoli - je tedy zcela irelevantní. Už pár minut varu (pár sekund) způsobí tentýž efekt.
na jednu stranu, když budu maso omývat pod mírnym proudem neměl bych nic kolem postříkat, na druhou, pokud omývat nebudu, stejně s ním budu manipulovat a ani nevím, co všechno kolem můžu potenciálně infikovat. Provádí snad někdo po vaření sterilizaci kuchyně? Obvykle stačí umýt pracovní plochu jarovou žinkou.
Po hodinovém pečení při nějakých 200 st. se beztak všechny potenciální mikroorganismy zahubí, ne?
Přesně tak. Omývám každé maso , protože nevím, jestli jim neupadlo ve výrobně na zem...atd. Je to o tom pocitu.
To je podobný výskum ako ten o jablkách: ak denne dlhodobe zjete 2 kilá jabĺk, hrozí cirhóza pečene.
Neviem, ako to robia v USA, ale ja kurča oplachujem v dreze a potom ho položím na tanier a tam ho ochutím. Američania s ním možno najskôr vytrú celú kuchyňu :-) .