Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Barcelona porazila Leganés a vede ligu o sedm bodů. Real s Atlétikem bez branek

Sport

  18:52aktualizováno  23:18
MADRID - Šlágr 12. kola španělské ligy v podobě madridského derby mezi Atlétikem a Realem gól nenabídl. Barcelona vyhrála v Leganés 3:0 a zůstala první. Dva góly vstřelil útočník Luis Suárez. Getafe porazilo na svém hřišti Alavés 4:1, Sevilla otočila zápas s Celtou Vigo a vyhrála 2:1.

Barcelona slaví gól Lionela Messiho v Lize mistrů foto: ČTK

12. kolo španělské ligy

Getafe - Alavés 4:1 (53. a 64. Ángel, 6. Bergara, 9. Molina z pen. - 81. Santos)

Leganés - FC Barcelona 0:3 (28. a 60. Suárez, 90. Paulinho)

FC Sevilla - Vigo 2:1 (36. Muriel, 48. Nolito - 13. Gómez)

Atlético Madrid - Real Madrid 0:0

Už ve 4. minutě madridského derby se po nešikovném zákroku hostujícího stopera dostal do velké šance Correa, sám před Casillou ale nezamířil přesně. Také Real měl v první půli jednu velkou šanci, ani Oblak však při Kroosově střele nakonec nemusel zasáhnout.

Do druhého poločasu vstoupil „Bílý balet“ bez kapitána Ramose, který v úvodním dějství schytal kopanec do obličeje od domácího obránce Lucase. Nadále vyrovnaný zápas už kromě hektického závěru žádné velké příležitosti nenabídl, oba týmy tak zůstávají bodově vyrovnané na třetí a čtvrté příčce tabulky.

Katalánský velkoklub potvrdil roli favorita a vyhrál v lize počtvrté v řadě. Skóre otevřel v 28. minutě Suárez, který využil hrubé chyby brankáře Cuellara, jemuž vypadl z ruky barcelonský centr.

Druhou branku přidal Suárez v 60. minutě, kdy akrobaticky poslal do sítě odražený míč. Uruguayský kanonýr vstřelil letos popáté dva góly v zápase, lepší bilanci v La Lize v tomto ohledu má pouze jeho spoluhráč Messi. V 90. minutě zpečetil vítězství Barcelony Paulinho.

Katalánci mají v čele soutěže náskok sedmi bodů před Valencií, která má zápas k dobru. Leganés je po třetí prohře za sebou deváté.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...