Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Baník zdolal po urputné bitvě Zlín. Brankou k výhře přispěl Baroš

Sport

  19:55
zlín - Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v předehrávce 9. kola první ligy 2:1 ve Zlíně, který neuspěl po sérii čtyř vítězství bez inkasované branky a promarnil šanci dostat se znovu alespoň na chvíli do čela tabulky. Neprůstřelnost zlínského brankáře Stanislava Dostála ukončil po 435 minutách Milan Baroš, na 2:0 zvýšil chvíli nato v 65. minutě Lukáš Pazdera. Domácí už jen korigovali gólem Jeana-Davida Beauguela. Zlín zůstal čtvrtá, ale Baník se na něj bodově dotáhl.

Milan Baroš se raduje ze své branky do sítě Zlína foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Svěřenci trenéra Michala Bílka vsadili na defenzivní taktiku. Pětice bránících hráčů se třemi stopery vytvořila obtížně prostupnou hráz. První skulinku se podařilo najít v úvodní čtvrthodině Stronatimu, jehož hlavička mířící do volné části branky trefila jen Barošova záda. „Ševcům“ vázla kombinace, většinou se snažili po zisku míče o nakopávané centry z hloubi pole na vysoké útočníky Beauguela s Poznarem. Záměr ale nejčastěji končil hned u první přihrávky, vysoké míče sbírali bez větších problémů ostravští zadáci.

Domácím se podařila v úvodním poločase jediná nebezpečnější akce, kterou zakončil Bartošák nepřesnou střelou. Baník se pokoušel o postupné útoky, které po pravé straně vedl Fillo a po levé Holzer. Největší nabídku k otevření skóre propásl ve 36. minutě po Barošově přiťuknutí Fillo, který netrefil volnou část zlínské branky.

Utkání 9. kola první fotbalové ligy: Fastav Zlín - Baník Ostrava, 21. září 2018...
Utkání 9. kola první fotbalové ligy: Fastav Zlín - Baník Ostrava, 21. září 2018...

Po změn stran domácí zvýšili svou útočnou aktivitu, které ale chyběla přesnost v koncovce. Baník udeřil po hodině hry. V 62. minutě po Holzerově naražení prošel Baroš středem obrany soupeře, kličkou si položil i brankáře Dostála a otevřel skóre utkání. O tři minuty později Hrubý z rohového kopu našel volného obránce Pazderu, který přidal druhý gól.

Zlín ale nerezignoval a v závěru vsadil na nátlakovou hru. V 83. minutě se nejlépe orientoval ve skrumáži Beauguel a kontaktním gólem vykřesal naději na zvrat. Vyrovnat se Zlínu už ale nepodařilo. Baník výhrou napravil poslední dvě nevydařená kola, ve kterých nedal branku a získal jen bod.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...