Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Bohemians ztratila body v Ďolíčku. Karviná s ní ukopala bezbrankovou remízu

Sport

  19:00
PRAHA - Fotbalisté Bohemians Praha 1905 v 10. kole první ligy doma remizovali 0:0 s Karvinou. Po většinu utkání sice měli územní převahu, ale brankáře Martina Berkovce nepřekonali. Potřetí za sebou tak Klokani vyšli střelecky naprázdno a na gól čekají 281 minut. Naopak Karviná poprvé v sezoně uhájila čisté konto, i když posledních šest minut hrála v deseti bez vyloučeného Vojtěcha Smrže.

Zklamaní fotbalisté Bohemians. foto:  František Vlček, MAFRA

Za Bohemians nastoupil i ofenzivní záložník Mašek jen pět týdnů poté, co si v duelu se Spartou ošklivě vykloubil loket. A svojí aktivitou přispěl k tomu, že domácí měli téměř po celý první poločas převahu na míči, kterou se ale nepodařilo zúročit v zakončení

Klokani dobře kombinovali, ale ve finální fázi se jim nedařilo. Podobně jako soupeři, který několikrát vyrazil do nadějného brejku, ale pokazil klíčovou přihrávku.

Fanoušci příliš šancí neviděli, víc práce ale měl karvinský gólman. Berkovec nejprve vyrazil přímý kop Filipa Haška, předvést se pak musel hlavně v závěru poločasu, kdy chytil střelu Závišky a následně i Filipa Haška.

Ani po změně stran Filip Hašek na Berkovce nevyzrál. Na druhé straně po chybné rozehrávce Bederky předvedli hosté rychlý brejk, na jeho konci ale Budínský vysoko přestřelil. Ten samý hráč chvíli poté znovu pálil vedle.

V 59. minutě se ve vápně hezky otočil s míčem Mašek, jeho střelu na zadní tyč ale Berkovec opět vyrazil.

Nakonec byla gólu nejblíže Karviná, ale šest minut před koncem zamířil Budínský hlavou jen do tyče. Vzápětí zastavil protiútok faulem Smrž a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Bohemians už ale přesilovou hru nevyužili, v největší šanci přestřelil Krch. Výsledkem tak byla teprve druhá bezbranková remíza v sezoně po duelu Liberce s Ostravou.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...