Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nemůžu tuto fázi sezony hodnotit dobře. Naše poslední výkony se ale lepší, říká Křetínský

Daniel Křetínský během zápasu Sparty na Letné. foto:  Jan Zatorsky, MAFRA

PRAHA - V minulých dnech udělal zásadní změnu ve vedení Sparty, jmenoval nového generálního ředitele. "František Čupr bude na Letné umět rozhodnout všechny otázky," řekl majitel Daniel Křetínský. Promluvil i výkonech mužstva v letošní sezoně.
  9:32aktualizováno  9:56

Těší ho, jak si Sparta v posledních týdnech vede v domácí soutěži. Že jako jediná neprohrála, že je druhá s titěrnou ztrátou na Slavii, jak odehrála některé zápasy.

„Těší mě, že naše poslední výkony vypadají lépe,“ řekl Křetínský pro klubový Sparty.

„Ale nemůžu tuto fázi sezony hodnotit dobře, když nejsme v evropských pohárech. Z tohoto pohledu tedy převažuje frustrace. Byli jsme vyřazeni kvůli vlastní hlouposti. A připomínám, že všechno začalo už na konci minulého ročníku, kdy jsme nebyli schopni v posledním kole porazit Bohemians, čímž bychom si zajistili pro start v předkolech jinou pozici,“ zdůraznil Křetínský.

„Vidím velké rezervy, ale mám velkou radost z toho, kam jsme se posunuli. Teď je potřeba to potvrdit v nejnáročnějších zápasech. Jeden z nich nás čeká za dva dny, více tedy budu hodnotit po pátku,“ poznamenal k utkání v Plzni.

Do jednoho z ligových šlágrů podzimu půjde Sparta ve chvíli, kdy má novéhogenerálního ředitele. Adama Kotalíka nahradil František Čupr, který pracoval ve vrcholném managementu Křetínského firem Energetického a průmyslového holdingu (EPH). Byl také členem dozorčí rady PRE a pracoval jako manažer Jihomoravské energetiky.

Od teď má Čupr na starosti ekonomické a provozní řízení klubu. Jeho předchůdce Kotalík se bude převážně zabývat sportovním úsekem, přestupy a vyjednávání o hráčských smlouvách.

„František Čupr je jedním z nejzkušenějších manažerů EPH a současně má v naší organizaci obrovsky pevnou pozici a důvěru. Bude schopen vést klub samostatněji, než by mohl kdokoli jiný. Má velkou autoritu a bude na Letné umět rozhodnout všechny otázky. Je nyní vrcholem a hlavou celého klubu,“ prohlásil Křetínský

„Adam Kotalík bude svoji funkci vykonávat principiálně se zaměřením na sportovní úsek. Je důležité, aby ten, kdo zastřešuje sportovní oblast v představenstvu, měl informace i o dalších činnostech, které samotnou odbornou a specifickou tematiku přesahují. Adam Kotalík si vybudoval velký přehled a zužitkuje ho při celé řadě praktických činností, například při vyjednáváních o hráčských kontraktech a při domlouvání transferů,“ řekl Křetínský pro sparťanské webové stránky.