130 let
Daniel Křetínský během zápasu Sparty na Letné.

Daniel Křetínský během zápasu Sparty na Letné. | foto: Jan Zatorsky, MAFRA

Nemůžu tuto fázi sezony hodnotit dobře. Naše poslední výkony se ale lepší, říká Křetínský

Sport
  •   9:32aktualizováno  9:56
PRAHA - V minulých dnech udělal zásadní změnu ve vedení Sparty, jmenoval nového generálního ředitele. "František Čupr bude na Letné umět rozhodnout všechny otázky," řekl majitel Daniel Křetínský. Promluvil i výkonech mužstva v letošní sezoně.

Těší ho, jak si Sparta v posledních týdnech vede v domácí soutěži. Že jako jediná neprohrála, že je druhá s titěrnou ztrátou na Slavii, jak odehrála některé zápasy.

„Těší mě, že naše poslední výkony vypadají lépe,“ řekl Křetínský pro klubový Sparty.

„Ale nemůžu tuto fázi sezony hodnotit dobře, když nejsme v evropských pohárech. Z tohoto pohledu tedy převažuje frustrace. Byli jsme vyřazeni kvůli vlastní hlouposti. A připomínám, že všechno začalo už na konci minulého ročníku, kdy jsme nebyli schopni v posledním kole porazit Bohemians, čímž bychom si zajistili pro start v předkolech jinou pozici,“ zdůraznil Křetínský.

„Vidím velké rezervy, ale mám velkou radost z toho, kam jsme se posunuli. Teď je potřeba to potvrdit v nejnáročnějších zápasech. Jeden z nich nás čeká za dva dny, více tedy budu hodnotit po pátku,“ poznamenal k utkání v Plzni.

Do jednoho z ligových šlágrů podzimu půjde Sparta ve chvíli, kdy má novéhogenerálního ředitele. Adama Kotalíka nahradil František Čupr, který pracoval ve vrcholném managementu Křetínského firem Energetického a průmyslového holdingu (EPH). Byl také členem dozorčí rady PRE a pracoval jako manažer Jihomoravské energetiky.

Od teď má Čupr na starosti ekonomické a provozní řízení klubu. Jeho předchůdce Kotalík se bude převážně zabývat sportovním úsekem, přestupy a vyjednávání o hráčských smlouvách.

„František Čupr je jedním z nejzkušenějších manažerů EPH a současně má v naší organizaci obrovsky pevnou pozici a důvěru. Bude schopen vést klub samostatněji, než by mohl kdokoli jiný. Má velkou autoritu a bude na Letné umět rozhodnout všechny otázky. Je nyní vrcholem a hlavou celého klubu,“ prohlásil Křetínský

„Adam Kotalík bude svoji funkci vykonávat principiálně se zaměřením na sportovní úsek. Je důležité, aby ten, kdo zastřešuje sportovní oblast v představenstvu, měl informace i o dalších činnostech, které samotnou odbornou a specifickou tematiku přesahují. Adam Kotalík si vybudoval velký přehled a zužitkuje ho při celé řadě praktických činností, například při vyjednáváních o hráčských kontraktech a při domlouvání transferů,“ řekl Křetínský pro sparťanské webové stránky.

Autor: Miloslav Novák