Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Ibrahimovic míří zpátky do Švédska. Stal se částečným vlastníkem Hammarby IF

Sport

  10:33aktualizováno  27. listopadu 11:50
stockholm - Slavný fotbalista Zlatan Ibrahimovic získal zhruba čtvrtinový podíl ve švédském klubu Hammarby. Bývalý kapitán švédské reprezentace majetkově vstoupil do společnosti AEG Sweden a díky tomu nyní vlastní 25 procent stockholmského týmu, z něhož chce udělat nejlepší klub ve Skandinávii.

Zlatan Ibrahimovič slaví. foto: ČTK/AP

Osmatřicetiletý Ibrahimovic má s firmou Anschutz Entertainment Group dobré vztahy, neboť AEG vlastní mimo jiné klub Los Angeles Galaxy, kde švédský kanonýr poslední dva roky hrál. V Hammarby měla AEG Sweden téměř poloviční podíl (47 procent), Ibrahimovic koupil polovinu společnosti.

„Když jsem dostal tuhle nabídku stát se partnerem AEG, nemohl jsem odmítnout,“ řekl Ibrahimovic listu Aftonbladet. „Ohromilo mě, čeho v posledních letech dosáhli. Pomůžu Hammarby stát se nejlepším klubem ve Skandinávii,“ dodal. Finanční podmínky obchodu nebyly zveřejněny.

Ibrahimovic před dvěma týdny oficiálně skončil v Galaxy, za které během dvou sezon MLS nastřílel v 52 zápasech 56 gólů. Bývalý hráč Interu a AC Milán, Barcelony, Paris Saint-Germain či Manchesteru United v minulých dnech zveřejnil video se zelenobílým dresem Hammarby a svou jmenovkou, čímž vzbudil spekulace o návratu do Švédska. Hrát však za třetí tým uplynulé ligové sezony nebude. Jeho další působiště stále není známo. 

Zlatan Ibrahimovič slaví.
Zlatan Ibrahimovic se rozloučil s LA.
Autor: