130 let

Tomáš Ujfaluši zatím k úsměvům důvody nemá | foto: ČTK

Čeští fotbalisté odletěli do Belfastu

Sport
  •   15:54
PRAHA - S úsměvem na tváři opouštěl Českou republikou trenér reprezentačních fotbalistů Petr Rada, když národní tým vyrazil ke kvalifikačnímu utkání do Severního Irska. Radost mu totiž udělal kapitán týmu Tomáš Ujfaluši, který mu po ránu na snídani oznámil, že včerejší trénink jeho zdravotní stav nezhoršil a je připraven v Belfastu nastoupit.

Ujfalušiho zdravotní stav dělal v posledních dnech Radovi největší starosti, protože pilíř obrany by mu na úvod kvalifikace hodně chyběl. "Problémy měl ještě navíc i Marek Jankulovski a mít dva zásahy v obraně by nebylo příjemné," vysvětlil kouč své obavy.

Ujfaluši jeho slova potvrdil. "Znám už dobře svoje tělo, jednou mě něco takového potkalo už ve Florencii. Budu v pořádku," uklidňoval Ujfaluši na všechny strany i na letišti, odkud tým hodinu před polednem vyrazil speciálem do Belfastu.

Trenér Rada na mužstvu prý cítí dobré nažhavení. "Už od neděle pozoruji větší koncentraci, hráči už mají ten režim zažitý a to je dobrá zpráva," řekl kouč, který prý vzpomíná, že jako hráč býval podobný. "Ale je pravda, že teď cítím nervozitu podobně, jen mám navíc zodpovědnost, kterou jsem jako aktivní hráč necítil," srovnal to Rada s dobou, kdy sám oblékal reprezentační dres.

Fotbalisté ještě dnes v Belfastu absolvují oficiální trénink a doufají, že hřiště ve Windsor Parku bude v lepším stavu než před sedmi lety. "Tehdy bylo skutečně hrbolaté, ale drenáže prý stav trávníku hodně zlepšili, tak věříme, že s tím mít problém nebudeme," prohlásil Rada, který při vítězném kvalifikačním duelu v roce 2001 působil jako asistent Jozefa Chovance.

Autor: ČTK