Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ronaldo asijskou Ligu mistrů nevyhraje. An-Nasr vypadl ve čtvrtfinále

Cristiano Ronaldo z an-Nasr lituje promarněné střelecké příležitosti. foto: Reuters

Cristiano Ronaldo v této sezoně k pěti triumfům v evropské Lize mistrů vítězství v její asijské obdobě nepřidá. Portugalský fotbalový kanonýr vypadl se svým saúdskoarabským týmem an-Nasr ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu s mužstvem al-Ajn ze Spojených arabských emirátů. Al-Ajn se v semifinále utká s al-Hilálem, jenž se stal dnes díky 28. soutěžní výhře za sebou novým rekordmanem.
  23:42

An-Nasr prohrál první zápas 0:1 a v odvetě ztrácel už 0:2, ale podařilo se mu skóre otočit na 3:2 a vybojovat prodloužení. A to navzdory tomu, že v 61. minutě za stavu 2:2 jeden z nejlepších fotbalistů historie Ronaldo neproměnil vyloženou šanci bezprostředně před soupeřovou brankou.

Mezi střelce se pětinásobný držitel Zlatého míče přece jen zapsal dvě minuty před koncem prodloužení, kdy proměnil penaltu za faul na sebe a stanovil skóre 4:3, jež poslalo zápas do rozstřelu. V něm se Ronaldo prosadil opět, ale protože jeho další tři spoluhráči se zkušenostmi z evropských lig Marcelo Brozovič, Alex Telles a Otávio selhali, z prvního postupu do semifinále od roku 2016 se po výhře 3:1 radoval al-Ajn.

V ligové tabulce je an-Nasr druhý za suverénním al-Hilálem, který v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů zdolal 2:0 jiný saúdskoarabský tým al-Ittihád. Al-Hilál neprohrál ani 28. soutěžní duel a překonal rekord velšského celku The New Saints ze sezony 2016/17.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...