Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Dinamo je soupeř srovnatelný jako Slavia. Já svému mužstvu věřím, říká Vrba

Sport

  18:30
záhřeb - Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba ve čtvrtek očekává v Záhřebu hodně těžkou odvetu druhého kola Evropské ligy. Dinamo, které bude dohánět manko 1:2, je podle kouče Viktorie srovnatelné se Slavií nebo dalšími předními týmy z české nejvyšší soutěže.

„Já si myslím, že Dinamo Záhřeb je na stejné úrovni, jako je třeba Slavia nebo ty top kluby v Česku z první trojky nebo čtyřky. Uvidíme, jestli to zvládneme, to se dozvíme zítra na hřišti. Já svému mužstvu věřím, i když víme moc dobře, že nás čeká nejlepší mužstvo v Chorvatsku a velice těžký soupeř,“ řekl na tiskové konferenci Vrba.

„Pro nás bylo důležité, že jsme doma výsledek s Dinamem otočili na 2:1. Až po druhém zápase zhodnotíme ten celý dvojzápas a uvidíme, jak to dopadne,“ doplnil bývalý trenér české reprezentace.

Jeho svěřenci se na odvetu s Dinamem ideálně naladili, když v nedělním prvoligovém šlágru doma porazili Slavii 2:0 a stáhli náskok pražských lídrů tabulky na tři body. „Pro sebevědomí a atmosféru v klubu je samozřejmě důležité, když vyhráváte,“ konstatoval Vrba.

Nedomnívá se, že by zápas se Slavií vzal úřadujícím českým mistrům příliš mnoho sil. „Je začátek soutěže, takže v tomto období to nemusí být až tak velký problém. Horší by to bylo, kdybychom za sebou měli nějakých dvanáct třináct utkání. Určité změny tam byly a budou tam i ve čtvrtek. Máme dostatečně široký kádr, abychom ty těžké zápasy zvládli ve větším počtu hráčů,“ uvedl Vrba.

Plzni bude v odvetě chybět kapitán a stoper Roman Hubník, jenž si odpyká trest za třetí žlutou kartu v soutěži. Po zranění Lukáše Hejdy bude jediným středním obráncem k dispozici Luděk Pernica, jenž vstřelil v domácím utkání s Dinamem dva góly. „Vím, jak to vyřeším. Připravovali jsme se na to jeden den, protože víc času jsme neměli,“ prohlásil pětapadesátiletý trenér, podle něhož na pozici stopera nastoupí jeden z trojice David Limberský, Roman Procházka, Radim Řezník.

Vrba se domnívá, že čtvrteční duel s Dinamem bude náročnější než loňský zápas na hřišti Partizanu Bělehrad ve stejné fázi soutěže. Viktoria tehdy rovněž v bouřlivé atmosféře remizovala 1:1, v domácí odvetě pak zvítězila 2:0 a postoupila potřetí v historii do osmifinále EL. „Respektuji sílu Partizanu, ale myslím si, že nás čeká těžší utkání, protože řadím Dinamo k těm lepším mužstvům. Myslím, že je lepší než Partizan,“ prohlásil Vrba.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...