Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Dostali jsme je darem.‘ Ronaldinho byl zadržen v Paraguayi s falešným pasem

Ronaldinho byl zadržen v Paraguayi s falešným pasem. foto: Reuters

Asunción - Bývalý nejlepší fotbalista světa Brazilec Ronaldinho byl v Paraguayi zadržen a vyslýchán policií kvůli cestování na falešný pas. Společně s bratrem se prokazovali doklady, které patřily někomu jinému. Obviněn zatím mistr světa z roku 2002 nebyl.
  19:42

Paraguayský státní zástupce Federico Delfino dnes novinářům na tiskové konferenci řekl, že Ronaldinho se dvěma muži odletěli ze Sao Paula na své brazilské pasy. V Asunciónu se však prokázali jinými.

„Podle našich informací ho před měsícem a půl používali lidé, kteří zde skutečně žijí. Pak byly dokumenty změněny. Pan Ronaldinho a jeho bratr řekli, že je dostali darem,“ uvedl Delfino.

Ronaldinho byl zadržen v Paraguayi s falešným pasem.
Ronaldinho se mazlí s míčem v době, kdy hráč v brazilském Flamengu.

Devětatřicetiletý bývalý skvělý fotbalista přiletěl do Asunciónu na otevření kasina a měl se zúčastnit charitativních akcí. Nejlepším hráčem světa byl vyhlášen v letech 2004 a 2005 během působení v Barceloně, s kterou vyhrál dvakrát španělskou ligu a jednou Ligu mistrů.

Po přestupu do AC Milán začala Ronaldinhova kariéra uvadat, pak krátce působil ještě v Brazílii a Mexiku. Za reprezentaci odehrál téměř stovku zápasů, gólů dal 33.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...