Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Eden se chystá na invazi z vlaku a stovky autobusů

Sport

  10:13
PRAHA - Invaze z Plzně zaplní pražský Eden. Stadion, který neumí vyprodat ani domácí kluby Slavia a Bohemians 1905, by měl nabídnout diváckou kulisu odpovídající významu večerního utkání. Všech 20 tisíc míst bude obsazených.

Tentokrát se Eden musí připravit na invazi fanoušků Plzně. foto: ČTK

Odveta play off Ligy mistrů s FC Kodaň vstoupí do historie nejen případným postupem fotbalistů Plzně. Nikdy předtím se v Česku tolik fanoušků neodhodlalo přesunout k utkání svého klubu do jiného města. Zájem předčil veškerá očekávání.

"Když jsme spouštěli předprodej, bavili jsme se v klubu o 10 tisících fanoušcích jako o velkém úspěchu," řekl manažer Viktorie Adolf Šádek. Tomu odpovídaly i ceny lístků, které byly levnější než na zápas s Rosenborgem Trondheim v předchozím předkole. Vítězství v Kodani ale udělalo odvetě nejlepší reklamu.

Den po návratu z Dánska bylo prodáno 16 tisíc míst, zbytek zmizel do pátku. Eden má pro Plzeň jen jednu výhodu. Její stadion ve Štruncových sadech totiž nabízí během rekonstrukce v porovnání s moderní arénou jen čtvrtinovou kapacitu.

Podle odhadu šéfa fanklubu Viktorie Romana Bakaly by přímo z Plzně mělo vyrazit na cestu 12 tisíc diváků. Na místo je dopraví speciální vlak s 11 vagony a zhruba stovka autobusů. Hromadný přesun se bude na podzim pravděpodobně ještě několikrát opakovat. Podle informací od UEFA totiž Plzeň bude muset odehrát zbytek pohárového podzimu dál v azylu.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč