Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Zápotočný: Doufám, že jsem šanci chytil za pevné pačesy

Sport

  23:00
PRAHA - Před derby se Slavií se díky zranění spoluhráče Vlastimila Vidličky dostal do základní sestavy sparťanských fotbalistů a ve dvou ze tří zápasů otevřel skóre. Letenský bek Tomáš Zápotočný se z náhradníka stává hráčem, který střelecky táhne Pražany.

Radost fotbalistů Sparty Tomáše Zápotočného (vlevo) a Bekima Balaje foto: ČTK

Ve čtvrtek nasměroval tým vedoucím gólem k výhře 3:1 v Evropské lize nad Bilbaem, teď gólově "načal" v domácí soutěži Ostravu. Zkušený zadák je rád, že chytil šanci, a doufá, že se mu povedlo zvýšit konkurenci v mužstvu. "Dostal jsem se do sestavy kvůli zranění spoluhráče, což je trošku štěstí. Doufám, že jsem ho chytil za pevné pačesy. Je to šancička, na kterou hráč čeká a hlavně na ni musí být připravený. Kdybyste zklamal, tak už se tam třeba nemusím dostat," řekl Zápotočný.

K TÉMATU

Proti Bilbau otevřel skóre v 26. minutě, dnes se trefil ještě o deset minut dříve. "Je to trošku i štěstíčko, pro toho hráče taková třešnička na dortu. Jsem rád, že jsem dal gól, ale důležitější je pro mě vítězství. Vždy bych vyměnil gól za vítězství," uvedl Zápotočný.

Proti Baníku si z pozice pravého obránce naběhl až na malé vápno a hlavou uklidil do sítě centr z levé strany. "Trošku mi to trvalo, než jsem si na tu pozici pravého beka zvyknul. V derby to nebylo úplně dobré, ale zápas od zápasu se cítím líp. Když trenér řekne, jsem schopný nastoupit i na hrotu," podotkl Zápotočný, který platí za velkého univerzála.

Ruka byla nechtěná, dušoval se obránce

Dvaatřicetiletý obránce měl prsty i v druhé sparťanské brance, když po jeho teči zvýšil Václav Kadlec na konečných 2:0. Zápotočný přiznal, že míč při centru nezasáhl hlavou, ale rukou. "Šel jsem do hlavy a jedna ruka mi zůstala za tělem. Trefilo mě to do ruky. Bylo to nechtěné, nekoordinovaný pohyb a spadlo to na ruku. Rozhodčí asi udělal chybu," řekl Zápotočný.

"Na druhou stranu když je to neúmyslné, nemusí se to pískat," přemítal. Čtyřnásobný reprezentant bere své gólové okamžiky i jako zvýšení konkurence v letenské sestavě, až se uzdraví někteří zranění hráči. "Vlasta Vidlička se v kabině smál, že jsem mu dal a že to bude mít těžké. On taky cítí konkurenci. Ale když bude zdravá a nebudeme si závidět, tak to bude dobré. Sparta konkurenci potřebuje," dodal Zápotočný.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!