Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sudího uzemnil a polil vodou. Agresivní fotbalista dostal trest na 50 let

Sport

  14:43
CURYCH/PRAHA - Ve švýcarském fotbale padl nevídaný padesátiletý trest pro hráče za napadení rozhodčího. Osmadvacetiletý výtečník Ricardo Ferreira z druhé nejnižší soutěže v zemi si distanc vykoledoval za incident po skončení květnového soutěžního utkání mezi jeho týmem Portugal Futebol Clube a SC Worb (0:1).
Červená karta - ilustrační foto

Červená karta - ilustrační foto foto: Reuters

Podle listu Blick vzal Ferreira po závěrečném hvizdu míč a zblízka jej plnou silou kopl rozhodčímu do obličeje. Když za to dostal červenou kartu, otřeseného arbitra ještě polil vodou a vyprovodil ho nadávkami nejhrubšího zrna. 

Výsledkem disciplinárního řízení je trest na neurčitou dobu, ale protože svazový software vyžaduje vyplnění konce zákazu činnosti, byla do počítače zanesena nejdelší možná doba. A podle toho mu trest vyprší 5. června 2064.

„To s tím míčem nebylo vůbec úmyslné. Té vody a těch nadávek lituji,“ řekl listu Ferreira. S trestem nesouhlasí. „Počítal jsem s rokem nebo se dvěma. Ale 50 let? U rozhodčích a svazu jsem holt známá firma,“ dodal hráč, který má za sebou celou řadu podobných disciplinárních proviněních.

„V roce 2009 vyrazil rozhodčímu z pusy píšťalku, za to dostal 12 měsíců. K tomu kvůli různým násilnostem vůči protihráčům a urážkám rozhodčích stál 45 zápasů. Takové hráče na hřištích mít nechceme,“ konstatoval svazový právník Robert Breiter.

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...