Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisté odletěli do dějiště Eura

Sport

  12:26
PRAHA - S dobrým pocitem, že nikoho z hráčů netrápí zranění, odletěla dnes výprava českých fotbalistů na evropský šampionát ve Švýcarsku a Rakousku.

Trenér Brückner na tréninku se svými ovečkami foto: ČTK

Krátce před polednem nabral tým kurz Seefeld, kde budou obhájci bronzových medailí z Portugalska v průběhu šampionátu pobývat. "Všichni hráči jsou zdravotně v pořádku," řekl před odletem dobře naladěný kouč Karel Brückner. To znamená že i drobné šrámy Marků Jankulovského a Matějovského jsou již minulostí. 

O možné sestavě trenér tradičně mluvit nechtěl. Jeho tým již do sobotního úvodního zápasu se Švýcarskem v Basileji nebude hrát žádný modelový duel. "Budeme se ale připravovat při modelových trénincích z taktického pohledu, nyní se musíme podívat blíže na Švýcarsko," prohlásil kouč.

Trenér nechtěl rozebírat, jakou roli v mužstvu může dostat útočník Milan Baroš, kterému se v poslední době nedaří. Ohradil se však proti tomu, že by chtěl z nejlepšího střelce minulého evropského šampionátu udělat  záložníka.

 "Sestava bude vždy taková, aby vyhovovala naší hře s ohledem na soupeře. Nedá se říci, že máme jednu základní, ale máme více variant, alternativ - to ale i co do rozestavění, stylu hry, budeme hodně plastičtí," dodal Brückner.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...