Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbaloví chuligáni na Slovensku chystají další demonstraci proti vládě, v Česku zatím naplánovaná není

Chuligáni v Praze. foto: Reuters

Bratislava - Neuběhl ani měsíc a fotbaloví fanoušci na Slovensku chystají další protesty proti současným vládním opatřením. Na demonstraci konané v Bratislavě se chystají skalní příznivci jednotně v černém, v Česku se zatím opakování demonstrace nenaplánovalo.
  5:00

Na Slovensku je v současné době faktický zákaz vycházení, výjimku z výrazného omezení volného pohybu získají lidi s negativním testem na koronavirus. Ti zde od 2. listopadu nebudou již vůbec omezeni ve volném pohybu. Prokázat se budou moci nejen testem z celostátního testování, ale i aktuálním výsledkem obvyklého PCR testu, který provádějí laboratoře.

V současné době je u východních sousedů možné demonstrovat, celkový počet účastníků ale musí být pod tisíc lidí, čehož využije právě tvrdé jádro fotbalových fanoušků. To se chystá demonstrovat proti současným opatřením vlády premiéra Igora Matoviče.

Chuligáni v Praze.
Ondřej Pála se snaží zastavit rozjeté fanoušky na Staroměstském náměstí 18....

„Slováci, dne 17.11.2020 v 15:00 se opět uvidíme. Věříme, že nás jako první kolo bude dost! Nenechme se zastrašit a spojme celý národ proti tomuto šílenství, které ničí byznys za podnikáním, domácnost po domácnosti, můžem! Všichni společně v černém proti totalitě za svobodné Slovensko!“ vyzývají organizátoři akce.

Na té úvodní před necelým měsícem se podle deníku SME sešlo okolo 500 lidí, fanouškovské portály mluvily o účasti čtyřikrát vyšší. Kromě fotbalových příznivců, kteří do Bratislavy přijeli z různých částí země, dorazili také příznivci krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko vedené Marianem Kotlebou.

V Česku se protest zatím nechystá

Fanoušci na Staroměstském náměstí, kteří ve spolupráci se spolkem HON (Hnutí občanské nespokojenosti) pořádali podobnou událost 18. října, zatím žádnou událost nesvolali, stránky radikálních příznivců informují jen o bratislavském protestu.

I když zástupci z řad chuligánů slibovali tehdy pokojný průběh, demonstrace se nakonec zvrhla ve střety fanoušků s policií. Při protestech bylo zraněno 25 policistů, sedmnáct z nich skončilo s pohmožděninami.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...