Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Gratuluji Sarrimu, že měl kuráž Ronalda vystřídat. Musí se zotavit psychicky, tvrdí bývalý trenér Capello

Rozzuřený Cristiano Ronaldo foto: Reuters

Turín - Cristiano Ronaldo byl podruhé v krátké době vystřídán, na což v minulosti nebyl zvyklý. Portugalská superstar byla v této sezoně stažena ze hřiště tolikrát, kolikrát během celého ročníku 2018/2019. „V posledním měsíci měl drobné problémy s kolenem, pro něj je to ale malý problém. Je přirozené, že je podrážděný, když ho vystřídám. Pro mě je ale důležité vidět, že není zklamaný. Je pouze zdravě naštvaný,“ hodnotí trenér Maurizio Sarri.
  12:41

V 55. minutě nedělního vítězství Juvenstu 1:0 nad AC Milán Ronalda nahradil Paulo Dybala, z čehož nebyla portugalská hvězda nadšená. Při odchodu z kabin dle dostupných záběrů čtyřiatřicetiletý Portugalec namířil několik slov k trenéru Mauriziovi Sarrimu.

Italský sportovní web Sky Sport Italia prohlásil, že Ronaldo opustil stadion tři minuty před koncem zápasu, který rozhodl právě střídající Paulo Dybala.

„Pokud je pravda, že odešel před koncem, musí si svůj problém vyřešit se spoluhráči,“ řekl Sarri zdrženlivě.

Ronaldo byl vystřídán i v posledním utkání Ligy mistrů proti Lokomotivu Moskva, Juventus bez jeho přítomnosti na hřišti vstřelil v nastavení rozhodující branku, díky které Stará dáma zvítězila v Rusku 2:1. Portugalská superstar byla v této sezoně vystřídaná tolikrát, kolikrát během celého ročníku 2018/2019.

Rozzuřený Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo se raduje z gólu se střelcem první branky Paulem Dybalou.

„Vyhrávají i bez Ronalda. Juventus vypadal, že je na něm závislý. Nicméně má hráče jako Dybala a Douglas Costa, kteří umí podobně rozhodovat zápasy. Gratuluji Sarrimu, že měl kuráž Ronalda vystřídat. Cristiano se musí zotavit, hlavně psychicky,“ tvrdí bývalý trenér Anglie Fabio Capello.

Podle Sarriho se bývalý hráč Sportingu Lisabon, Realu Madrid a Manchesteru United potýká se zdravotními problémy.

„V posledním měsíci měl drobné problémy s kolenem, pro něj je to ale malý problém. Je přirozené, že je podrážděný, když ho vystřídám. Pro mě je ale důležité vidět, že není zklamaný. Je pouze zdravě naštvaný,“ hodnotí Sarri.

Stojí za Ronaldovým střídáním skutečně chatrný zdravotní stav, nebo problémy s trenérem Sarrim, o kterých se v poslední době začalo spekulovat? 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...