Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Komise rozhodčích ‚nepřekvapila‘. Hubník měl být vyloučen, penalta pro Slavii a gól proti Spartě se vůbec neřešily

Sport

  20:00
PRAHA - Jasnou záležitost, která rozčílila fotbalisty Liberce i objektivní fanoušky, potvrdila také komise rozhodčích FAČR. Ta uznala, že kapitán plzeňských fotbalistů Roman Hubník neměl dohrát nedělní zápas 16. kola první ligy. Hlavní sudí Zbyněk Proske chyboval ve spolupráci s asistentem Davidem Hockem, když domácího stopera nevyloučil po druhé žluté kartě.

Roman Hubník. foto: Ladislav Němec, MAFRA

KOMENTÁŘ: Rozhodčí nestačí. Pomoc největším třem týmům by neměla být tak okatá

Oba arbitři podle předsedy komise rozhodčích Jozefa Chovance budou suspendováni do konce podzimní části sezony.

Hubník v 28. minutě za stavu 1:1 ostře zajel do Tomáše Malinského, ale Proske ho podruhé nenapomenul. Naopak za tři minuty rozhodčí udělil libereckému Alexandruovi Balutovi druhou žlutou kartu za faul na Joela Kayambu. Plzeň přesilovku využila a zvítězila 4:1.

„Utkání jednoznačně nezvládli a vydali jsme interní oznámení, že budou suspendováni,“ řekl Chovanec České televizi. „Určitě ne,“ odpověděl na otázku, jestli si Proske ještě do konce podzimu zapíská.

Komise v komuniké ze svého zasedání napomenula také asistenta Tomáše Mokrusche, který v sobotním utkání Jablonec - Sparta (2:2) ve čtvrté minutě signalizoval ofsajd při gólu hostujícího Libora Kozáka. 

Chybný verdikt pomezního sudího však záhy opravil videorozhodčí a branka byla uznána.

Naopak pochybení hlavního sudího Pavla Královce ve spolupráci s VAR, kteří chybně neuznali branku jabloneckého Jakuba Jugase, se vůbec neřešilo.

Podobně se neřešila ani chyba sudího Ondřeje Pechance ve spolupráci s VAR v zápase Slavia - Teplice (3:0), v níž sudí chybně odpískal pokutový kop pro Slavii.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...