Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Obrovské překvapení v MOL Cupu. Už v osmifinále se loučí Jablonec i Plzeň

Sport

  17:52aktualizováno  20:13
KARVINÁ/PRAHA - Fotbalisté Jablonce překvapivě prohráli v osmifinále domácího poháru MOL Cupu v Karviné 0:1 a finálovou účast z minulého ročníku nezopakují. To hráči Plzně měli jedinečnou šanci zvítězit, nicméně Baník Ostrava i v deseti hráčích dokázal zvrátit zápas na svou stranu a zaslouženě postupuje.

V souboji o míč plzeňský Milan Havel (v červeném) a Martin Fillo. foto: Ladislav Němec, MAFRA

Zatímco Jablonec, který letos poprvé startuje ve skupině Evropské ligy, nastoupil skoro v nejsilnější sestavě, karvinský trenér Roman Nádvorník šetřil některé opory. Hosté měli celý první poločas převahu, ale gólově se neprosadili. Těsně před pauzou spadl Hanouskův centr na tyč, na druhé straně chvíli předtím přestřelil Ba Loua.

Pozdrav hráčů po skončení zápasu. Uprostřed (zleva) jsou Eduard Sobol z...
Souboj Petra Galušky z Karviné a Jakuba Považance z Jablonce.

Výsledky osmifinálových zápasů Mol cupu:

Karviná - Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 48. Krivák.

Rozhodčí: Marek

ŽK: Dramé, Janečka - Považanec, Sobol.

Plzeň - Baník Ostrava 2:3 po prodloužení (1:0;2:2)

Branky: 34. Chorý, 90.+ 6. R. Procházka -  73. J. Šašinka, 80. Fleišman, 111. Fleišman

Rozhodčí: Zelinka

ŽK: Bucha, Chorý, Ekpai, Zeman - Procházka, Mešaninov

ČK: 90.+ 4. Procházka (Baník)

Vstup do druhého dějství vyšel domácím. Ve 48. minutě prošel prodloužený centr z rohového kopu na zadní tyč, kde jej doklepl do sítě Krivák a připsal si druhý soutěžní gól po letním příchodu do Karviné.

V 61. minutě mohl srovnat Ikaunieks, ale domácího brankáře Pastornického ve velké šanci nepřekonal. Finalista minulého ročníku v závěru tlačil, ale vyrovnání se nedočkal. Jablonec prohrál poprvé po osmi soutěžních zápasech a po více než měsíci. Karviná, které patří v lize až čtrnácté místo, postoupila do čtvrtfinále poháru podruhé v historii.

Plzeňská Viktoria vedla už od 34. minuty zásluhou Chorého, ale ve druhém poločase utkání otočil Baník na 2:1 díky Jakubu Šašinkovi a Jiřímu Fleišmanovi. Jenže když už se zdálo, že ostravští fotbalisté postoupí do další fáze MOL Cupu, přišla penalta pro Plzeň a červená karta pro záložníka Baníku Václava Procházku.

Ostravský Václav Procházka hlavičkuje míč.
Jan Kopic přeskakuje Arťoma Mešaninova,

Penaltu proměnil plzeňský Roman Procházka, a ačkoliv měli domácí přesilovku, paradoxně se trefili hosté. O vítězství oslabeného Baníku rozhodl ve 111. minutě Jiří Fleišman. Viktoria se tak s MOL Cupem opět loučí už v osmifinálové fázi.

Autoři: ,

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...