Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jarolím viděl remízu jako spravedlivou

Sport

  22:03
Ani třetí pohárový souboj fotbalistů Žiliny se Slavií Praha branku nepřinesl, a přestože si oba celky připsaly v Poháru UEFA do tabulky první bod, měli trenéři ke spokojenosti daleko. Slovenskému i českému týmu se totiž značně vzdálil postup do jarní vyřazovací části. A zatímco Karel Jarolím označil remízu za spravedlivou, domácí kouč Dušan Radolský tvrdil, že vyhrát si dnes zasloužila Žilina.

Adauto da Silva z Žiliny (vpravo) bojuje o míč s Markem Jarolímem. foto: ČTK

"Myslím si, že vyhrát chtěla obě mužstva. My jsme první poločas byli v určitých fázích zbytečně zalezlí, aktivitu přenechali soupeři, ale ani on neměl nijak zvlášť nebezpečné situace. Hrozil především ze standardních situací," řekl Jarolím.

Slávistický kouč litoval především dvou šancí Milana Ivany. "V závěru prvního poločasu měl asi místo přihrávky sám zakončovat, měl na to dostatek času, a zbytečně přihrával do ofsajdu. Obdobná situace byla i v úvodu druhého poločasu, kdy to také nevyřešil ideálně," uvedl kouč Pražanů. "I Žilina měla šance, ale myslím si, že remíza je nakonec spravedlivá. Ale teprve uvidíme, co to bude řešit ve skupině dále," konstatoval Jarolím.

V šesti pohárových zápasech letošní sezony dala Slavia jediný gól, na evropské scéně zatím nedokázala navázat na výborné střelecké výkony z domácí ligy. "Hráli jsme s Fiorentinou, Aston Villou a dnes venku v Žilině a kvalita těchto týmů je asi trošku jiná. Snažíme se najít příčiny, ale zatím se to nedaří," podotkl Jarolím.

Značný rozdíl mezi oběma celky byl v důrazu, v němž měli domácí hráči jasně navrch, a fotbalisté Slavie to nesli hodně nelibě. "Upozorňoval jsem je na to již před zápasem, něco takového jsem očekával, Žilina měla motivaci oplatit nám loňské vyřazení. Měli jsme hrát podobným způsobem," řekl slávistický kouč.

Radolského potěšil jen výkon jeho týmu. "S hrou musím být spokojen, byla dobrá, ale s výsledkem pochopitelně spokojen být nemohu. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát, větší kvalita byla na naší straně," oponoval Jarolímovi domácí trenér.

"Škoda, že se nám nepodařilo vstřelit alespoň jednu branku, největší šanci zápasu měl Adauto. Hrál velmi dobře, dostal se do šancí. Ta ve druhém poločase byla čistá, ale bohužel zamířil vedle," dodal Radolský.

Sám Adauto si byl dobře vědom toho, že mohl zápas rozhodnout. "Taková příležitost se musí proměnit, byla to moje chyba. Člověk čeká na takovou šanci celý zápas, a pak s ní naloží tak jako já," prohlásil Brazilec. "Byli jsme aktivnější, ale fotbal se hraje na branky, a tu jsme nedali," dodal bývalý hráč Slavie.

Také Ivana si sypal popel na hlavu. "Škoda, měl jsem to střílet do branky rovnou. Viděl jsem ale dobře postaveného Necida, bohužel byl ale v ofsajdu. Nyní už vím, že jsem měl střílet. Kdybychom vedli, tak by se zápas vyvíjel určitě jinak," řekl Ivana. I on přiznal, že Slavia nehrála tak dobře jako v lize, ale nedokázal vysvětlit proč.

Obránce Matej Krajčík prohlásil, že oproti lize se Slavia dostala do méně šancí. "Těžko se mi hodnotí, zda byl někdo lepší. Každopádně jsme nedokázali dát branku, a to je škoda. Unavení ale nejsme a nyní již musíme myslet na ligový zápas v Příbrami," řekl Krajčík.

Autor:

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - BRNO (A12460)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč