Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jednáme o možnosti generálního partnerství Slavie s možným arabským zájemcem, potvrdil Tvrdík

Sport

  17:19
Praha - Fotbalová Slavia možná brzy získá nového, zámožného sponzora z Arabského poloostrova. Předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík uvedl, že se zájemcem jedná. Podle informací z posledních dnů by mělo jít o firmu Qatar Airways.

Předseda představenstva fotbalového klubu SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík. foto: ČTK

„Mohu potvrdit, že jednáme po souhlasu akcionáře SK Slavia Praha o možnosti generálního partnerství s možným arabským zájemcem,“ napsal Tvrdík na twitteru.

Slavia údajně o spolupráci s arabským partnerem jedná už několik měsíců s Qatar Airways.

Aerolinky, patřící katarskému emirátu, dřív finančně podporovaly slavnou Barcelonu a v současné době sponzorují AS Řím a argentinskou Boku Juniors.

Ve Slavii by se mimo generálního sponzora mohly stát i minoritním akcionářem. V klubu má momentálně menšinu Citic, který jej převzal ve chvíli, kdy se do potíží dostala jiná čínská společnost CEFC. V listopadu 2018 pak získala většinový podíl developerská skupina Sinobo Group.

Předseda představenstva fotbalového klubu SK Slavia Praha Jaroslav Tvrdík.
Zemana doprovodili (zprava) jeho poradce Martin Nejedlý, bývalý fotbalista...

Minulý týden slávisté trnuli, když prezident Miloš Zeman ve vysílání TV Barrandov prohlásil: „Má být zastaveno financování Slavie.“

Čína to podle prezidenta republiky plánovala v rámci odvety za vzájemné vypovězení sesterské smlouvy mezi Prahou a Pekingem. Zeman následně zaslal dopis čínskému prezidentovi Si Ťin-pchingovi a požádal jej, aby projekty česko-čínské spolupráce pokračovaly.

Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka kontaktoval Zeman i zástupce společnosti Citic Group a vyzval rozvoji aktivit včetně pokračování podpory pro fotbalový klub SK Slavia Praha.

Jeho šéf Tvrdík krátce na to na twitteru uvedl, že Citic s rozvojem počítá.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!