Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Jeho zranění bylo velkou ztrátou, říká kouč Moyes o Součkovi, jemuž hrozí až šest týdnů pauzy

Tomáš Souček svádí souboj s Robertem Firminem. foto: Reuters

Aktualizováno
Liverpool - O přestávce za ním Tomáš Souček přišel a naznačil, že jej trápí zranění. David Moyes, trenér fotbalistů West Hamu United, však doufal, že důležitý hráč bolest překoná. Že jej nebude muset nuceně střídat, což se nakonec hned ve 47. minutě stalo. „Pak nám chyběl,“ litoval kouč.
  11:11aktualizováno  14:32

Moyes považuje zranění českého reprezentanta za velkou ztrátu. Z jeho výkonu v pondělní dohrávce 27. kola anglické Premier League, kterou West Ham prohrál 2:3, byl totiž nadšený.

„Myslím si, že v prvním poločase hrál báječně,“ chválil kouč zimní posilu ze Slavie. „Jeho vynucený konec pro nás byl velkou ztrátou, po změně stran jsme neměli moc ze hry a chyběl nám při zahušťování prostoru,“ zalitoval.

Souček nastoupil i do třetího zápasu za West Ham v základní sestavě, teď ho však možná čeká nechtěná pauza. Klub ho posílá na podrobnější vyšetření, podle trenéra by mohlo jít o potíže s přitahovačem nebo tříslem. Pokud se diagnóza potvrdí, může si zranění vyžádat mezi dvěma až šesti týdny rekonvalescence.

„Doufáme, že bude v pohodě,“ pravil Moyes. „Rád bych řekl, že jsme ho stáhli z preventivních důvodů, ale šlo o skutečné zranění. Pokusil se dát dohromady na druhý poločas a mysleli jsme, že s trochou štěstí by to mohl překonat, ale nešlo to,“ citoval Moyese klubový web.

Londýnský tým favorita nečekaně potrápil. Na rychlý vedoucí gól domácího Georginia Wijnalduma ještě v úvodní čtvrthodině odpověděl Issa Diop a Součkův náhradník Pablo Fornals v 54. minutě zvýšil na 2:1 pro West Ham. Domácí však ovládli závěr utkání a kanonýři Mohamed Salah se Sadiem Maném zařídili suverénnímu Liverpoolu 26. vítězství v ligovém ročníku.

Tomáš Souček v hlavičkovém souboji se Sadio Maném.

„Část zápasu jsme vedli 2:1 a nemyslím si, že bychom byli pod zoufalým tlakem. Myslím, že jsme si vedli opravdu dobře. Jen škoda individuálních chyb, protože současný Liverpool dokáže dát gól kdykoliv a odkudkoliv,“ upozornil Moyes.

Trápící se West Ham v Premier League protáhl sérii bez výhry na sedm utkání a v tabulce zůstal na sestupovém osmnáctém místě.

„Musíme si z tohoto zápasu něco vzít, ale nemáme body, takže tu žádné opravdové pozitivum není. Hráči se zlepšují a hodně věcí dělají správně, ale musíme se vyvarovat individuálních chyb,“ prohlásil Moyes.

Tomáš Souček svádí souboj s Robertem Firminem.
Tomáš Souček během premiéry v dresu West Hamu United
Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...