Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jsme cirkusovými klauny, svět nám ukázal vztyčený prostředníček, hodnotí tisk fiasko polských fotbalistů

Sport

  13:30
varšava - Jsou prvním vyřazeným evropským týmem na mistrovství světa. „Z černých koňů šampionátu jsme se stali cirkusovými klauny,“ píše o vystoupení polských fotbalistů komentátor listu Przeglad Sportowy. Polsko je největším zklamáním turnaje.

Kapitán Robert Lewandowski od polských novinářů schytává největší kritiku. foto: Reuters

Hvězdný Salah chce skončit v reprezentaci! Vadí mu kritika za vztah s čečenským lídrem

Dvě porážky, jeden vstřelený gól, pět inkasovaných, mizerné výkony jednotlivců, chabá hra mužstva. Polsko už před závěrečnými zápasy ve skupině má jistotu, že do vyřazovací fáze nepostoupí.

A to se v konkurenci Japonska, Senegalu (1:2) a Kolumbie (0:3) nečekalo. Obvykle vděční fanoušci zklamáním plakali, jiní neskrývali rozhořčení, na hráče pískali.

Známý popěvek „Nic se nestalo, Poláci, nic se nestalo,“ jste v hledišti stadionu v Kazani neslyšeli. „Ale stalo se. Svět nás vyhodil ze dveří a ještě nám ukázal vztyčený prostředníček,“ tvrdě kritizuje autor komentáře.

Kolumbijec Radamel Falcao slaví svůj gól na 2:0.

„Naši hráči ze sebe vydali všechno, ale prohráli jsme s velmi silným týmem. Od prvních minut jsme chtěli útočit a dát gól, pak hrát z obrany ,“ líčil trenér Adam Nawalka po nedělním debaklu 0:3 s Kolumbií.

„Než jsme poprvé inkasovali po rohu, byl zápas vyrovnaný. Pak jsme museli náš systém změnit a soupeř využíval brejky,“ dodal.

Poláci mají výjimečnou generaci, reprezentanti působí v Juventusu, v Bayernu, v Neapoli či v několika klubech Premier League. Před dvěma lety na Euru po nadšených výkonech z toho bylo čtvrtfinále, teď vyřazení už ve skupině.

Největší porce kritiky padá na hlavu trenéra Adama Nawalky, který je u týmu takřka pět let. Očekává se, že po šampionátu skončí, ale předpokládalo se, že to bude z jeho vůle. Ne proto, že média a fanoušci budou volat po jeho odvolání.

Po vydařené kvalifikaci, v níž Poláci ztratili jen pět bodů po prohře v Dánsku a remíze v Kazachstánu, mu po zápasech na MS v Rusku vyčítají, že ve hře byl chaos, že špatně zvolil sestavu, rozestavení, taktiku....

Radamel Falcao slaví s kolumbijskými spoluhráči.
Loket v obličeji Roberta Lewandowskiho.

„Naši hráči byli jako dítě, pro které si uprostřed noci musíte dojít na policejní stanici, přestože jste ho dobře vychovali a nikdy s ním nebyly problémy,“ přirovnává Przeglad Sportowy.

„Během 180 minut reprezentanti zničili to, na čem v posledních letech pracovali. Zničili důvěru fanoušků. Je to ruská katastrofa. Promarnili jste svou šanci napsat příběhy, které by se staly nesmrtelnými.“

„Lidé budou smutní, ale v pondělí půjdou do práce. Nikdo přece neumřel, ne? Ale zklamání je tak velké, že je obtížné ho popsat smysluplnými slovy,“ dodává komentátor polského listu.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...