Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Když odejdu, nikdo se dívat na MLS nebude, říká Ibrahimovič po vyřazení v play off

Sport

  16:29
Los Angeles - Sezona mu předčasně skončila, kontrakt s Los Angeles Galaxy mu taky brzy vyprší - přesněji už za dva měsíce. Co bude Zlatan Ibrahimovic dělat dál? „Je ještě brzy na to něco řešit,“ prohodil tajemně švédský fotbalista.

Zlatan Ibrahimovič oslavuje svůj hattrick v dresu LA Galaxy. foto: Reuters

Ibrahimovicovi skončil druhý a možná poslední ročník v MLS v noci na pátek. LA Galaxy se dostalo až do semifinále západní konference, kde ale v městském derby s Los Angeles FC prohrálo 3:5.

Osmatřicetiletý střelec tak při své premiérové účasti v americkém play off svůj tým na vrchol nedotáhl. Gól sice dal – v 55. minutě srovnal na 2:2 – jenže Galaxy opět doplatilo na chatrnější defenzivu.

„Takhle to je celou sezonu, nastřílíme několik branek, ale inkasujeme jich víc,“ citoval Ibrahimovice web ESPN. „Zápas byl zajímavý a zábavný, ale jsme zklamaní. Soupeř trestal naše chyby.“

Švédský svéráz bezprostředně po porážce nepotvrdil, ani nevyvrátil, zda si své dvouleté působení v USA prodlouží. Smlouva s Galaxy mu vyprší na konci tohoto roku a jednání o nové zatím neodstartovala.

Zlatan Ibrahimovič slaví.

„Uvidíme, jak to dopadne... Pokud zůstanu, MLS se má, protože ligu bude dál sledovat celý svět. Když odejdu, nikdo se dívat nebude a MLS upadne v zapomnění,“ prohlásil Ibrahimovic.

V Major League Soccer hraje od začátku roku 2018 po konci v Manchesteru United a nezpochybnitelně pomohl renomé soutěže – třeba jeho dva góly při parádním debutu (zařídil výhru 4:3 nad LAFC) obletěly svět. Ibrahimovic se zatím v 58 zápasech trefil 53krát, přidá další branky?

V MLS většinou nastupují slavné ofenzivní hvězdy proti méně schopným, mladým defenzivním fotbalistům. Soudě jen podle čísel by Zlatan minimálně na další rok určitě měl, herní styl v USA mu vyhovuje. Na druhou stranu má ještě jedno přání, které by si rád splnil.

Před rokem se nechal slyšet, že by svou bohatou kariéru rád uzavřel tam, kde začala: doma v Malmö.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...