Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Koláře těšil postup o to víc, že hráči Neapole byli arogantní

Sport

  1:20
PLZEŇ - Plzeňského fotbalistu Daniela Koláře těšil postup přes Neapol do osmifinále Evropské ligy o to víc, že soupeřovi hráči na něj působili arogantně a dokonce si se Západočechy po závěrečném hvizdu ani nepodali ruce. Pochvaloval si, jak Viktoria zvládla zápas takticky. Dalšího soupeře Fenerbahce Istanbul nepovažuje za schůdnější tým než Neapol.

Juan Zúňiga a Paolo Cannavaro z Neapole a Daniel Kolář z Plzně foto: ČTK

"Musím říct, že jsem si ten postup vychutnal. Neapol na mě v těch dvou zápasech nepůsobila moc sympaticky. Ani si s námi nepodali ruce a byli arogantní. I rozhodčí byl takový zvláštní. O to víc nás hřeje, že jsme vyhráli i podruhé a postoupili," řekl Kolář po utkání novinářům.

Radost měl z toho, že Viktoria dokázala Neapol přehrát takticky. "Na to, že jsme hráli proti italskému týmu a Italové jsou vyhlášení taktickou připraveností, jsme jim v tomhle zdatně sekundovali. Byli jsme dobře takticky připraveni," ocenil Kolář práci trenéra Pavla Vrby.

Dnešního zápasu, který začínal až po deváté hodině večer, se nemohl dočkat. Svůj dobrý výkon korunoval přihrávkou na druhý gól Stanislavu Teclovi. "Musím říct, že jsem se hodně těšil. Byl jsem nažhavený. Jsem tu od toho, abych góly připravoval nebo je sám dával, takže jsem rád, že jsem tohle splnil," uvedl.

ČTĚTE TAKÉ

Že Plzeň postoupila po výsledcích 3:0 venku a 2:0, považuje za vynikající výsledek. "Skóre 5:0 ze dvou zápasů je úctyhodné, ale samozřejmě to nesmíme přeceňovat. Musíme s pokorou pokračovat v tom, co jsme začali," podotkl Kolář.

Až se prý podivoval, jak moc média po prvním zápase v Neapoli chválila Plzeň za předvedený výkon. "Myslím, že té chvály bylo někde až moc. Jako bychom byli nějací nadlidé, to nejsme. Chvála je příjemná, ale hraje se vždy na dva zápasy a tohle bylo předčasné," uvedl.

Fenerbahce, které Plzeň vyzve v osmifinále, Kolář považuje za stejně těžkého soupeře jako Neapol. "Neapol je druhý tým italské ligy, to mluví samo za sebe. Fenerbahce je zase špička turecké ligy. Pořád je to Fenerbahce a my Viktoria Plzeň, třeba rozpočty jsou diametrálně odlišné," dodal.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...