Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

REJŽEK: Robben zdraví Rezka. Zase dostal zásah plazmovou puškou

Sport

  10:30
PRAHA - Když pominu lobbistu Marka Dalíka, mužem, o kterém se v posledních hodinách nejvíc mluví, je samozřejmě nizozemský záložník Arjen Robben a jeho "filmařské" výkony v zápase s Mexikem.

Rozhodující moment. Arjen Robben se skácel k zemi a sudí nařídil pokutový kop. foto: Reuters

Nebudeme se dlouze vybavovat o tom, že jde o vynikajícího fotbalistu typu tank, sprintera, technika a prvotřídního střelce s vražednou levačkou...

Ale bohužel taky o jednoho z nejčastějších kandidátů na Oscara, který je ochoten při jakémkoli lehkém závanu větříčku upadnout a předvést hereckou etudu, jako by dostal od Terminátora zásah plazmovou puškou.

Moc penalt...

Všichni, kdo se teď nad ním pohoršují, by si ale měli vzpomenout na našeho šikulu Jana Rezka, který taky v poslední minutě kvalifikace na mistrovství Evropy 2012 ve Skotsku okázale upadl a z nařízené desítky potom Kadlec vyrovnal na 2:2.

Nejsem nikterak nadšen z toho, že zatím ve dvou případech rozhodly o postupu do čtvrtfinále po prodloužení penaltové rozstřely. To víte, že bych byl radši, kdybychom v řádné hrací době viděli přestřelku 4:3, ale co s tím naděláme. Změnit pravidla?

Jan Rejžek

český hudební a filmový kritik, novinář a fotbalový fanoušek komentuje pro LN mistrovství světa.

Hrát, dokud někdo nedá gól? To by mohlo dopadnout podle vzoru nejdelšího utkání v dějinách tenisového Wimbledonu John Isner – Nicolas Mahut, které v roce 2010 trvalo celkem jedenáct hodin a pět minut.

Prozatím by měli lékaři aspoň zakázat jejich sledování diabetikům s vysokým tlakem, aby nedopadli jako devětašedesátiletý brazilský fanoušek, který při nich v sobotu v baru v Belo Horizonte dostal infarkt.

Včerejší podvečerní boj Francie s Nigérií byl zároveň odvetou za přátelák, v němž před pěti lety Evropané překvapivě prohráli v St. Etienne 1:0.

Afričané byli zprvu lepší, žalostně se předvedl Olivier Giroud a Karim Benzema spálením dvou obrovských šancí, jako by ho vysílil půst při ramadánu.

Gólmanovy hrubky

Po drtivém tlaku a dvou fatálních hrubkách Enyeamy díky hlavičce Paula Pogby, mimochodem guinejsko-konžského původu, a vlastenci Yoba nakonec galský kohout vítězoslavně ukloval zelené "super orly".

Závěrem omluva. V pondělním komentáři jsem ve spěchu zaměnil Uruguay s Chile. No, ještě že jsem si nespletl Alexise Sáncheze s Karlem Effou.

Autor: