Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Konec příběhu jménem Stanciu? Egypťané prý nabízejí přes 250 milionů korun

Sport

  19:04aktualizováno  21:28
PRAHA - Fotbalisty Sparty by mohl opustit klíčový záložník a podzimní kapitán Nicolae Stanciu. Pětadvacetiletý rumunský reprezentant, který na Letnou před rokem přišel coby nejdražší hráč české ligy, opustil soustředění ve Španělsku a odletěl jednat o angažmá v Arábii. Letenští informovali o hráčově odjezdu z herního kempu na sociálních sítích.

Nicolae Stanciu ze Sparty. foto: ČTK

KOMENTÁŘ: Stanciu a Kuzmanovič? Tohle přece kapitáni nedělají...

O Stanciuově možném odchodu ze Sparty se spekuluje prakticky od konce nepovedené podzimní části, kterou Pražané zakončili na pátém místě tabulky s velkou bodovou ztrátou na první Slavii a druhou Plzeň.

Na startu zimní přípravy Letenští nabídku za rumunského reprezentanta z Egypta odmítli, neboť neodpovídala jejich představám. Nyní je však situace podle všeho jiná. Podle iSport.cz je nejvážnějším zájemcem o Stanciua klub Al Ahlí ze Saúdské Arábie, který nabízí 10 milionů eur, což je v přepočtu asi 258 milionů korun.

Utkání 21. kola první fotbalové ligy: AC Sparta Praha - SK Slavia Praha. Radost...
Nicolae Stanciu v dresu Sparty proti Vltavínu.

„Protože jsou kluby blízko dohodě, Nico dostal od Sparty svolení, aby odcestoval. Nyní se jedná o podmínkách smlouvy a v případě shody také o lékařské prohlídce v novém působišti. Nico je v letadle a vzhledem k časovému rozdílu mezi Prahou a destinací bude vše probíhat zítra,“ uvedl hráčský agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports, který jednání pomáhá zprostředkovat.

Zároveň odmítl, že by Stanciu měl namířeno do celku dubajského Al Wasl ze Spojených arabských emirátů, který byl údajně ochoten zaplatit osm a půl milionu eur.

Stanciu přišel do Sparty před rokem v zimě jako nejdražší posila českého klubu v historii a podepsal smlouvu do června 2021. Letenští podle spekulací zaplatili Anderlechtu Brusel více než 100 milionů korun. Stanciu za Pražany odehrál 31 ligových zápasů a dal v nich deset branek. Na podzim byl jednou z hlavních opor a režisérem hry. Dařilo se mu i v současnosti v přípravě, v níž vstřelil tři góly.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....