Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Libereckého brankáře Ngueyna mrzel první inkasovaný gól: Takových střel bych měl chytat sto ze sta

Brankář Liberce Filip Nguyen. foto: ČTK

Rozhovor
Liberec - Nejsmutnějším libereckým fotbalistou byl po domácí prohře 0:2 s Hoffenheimem ve 4. kole Evropské ligy brankář Filip Nguyen. Liberec držel s favoritem dlouho nerozhodný stav, ale pak gólman Slovanu pustil za svá záda nenápadnou střelu Baumgartnera, která rozhodla. „Podali jsme velmi dobrý výkon, ale bohužel jsem tým potopil svými chybami. Když jsem v kabině poslouchal, jak kluci makali, i když nemohli, tak mě to mrzí o to víc,“ kál se Nguyen.
  22:40

Jak byste vítězný gól Hoffenheimu popsal?
Co k tomu říct? Takových střel bych měl chytat sto ze sta. Bohužel dneska jsem to nechytil, moje chyba.

Do Liberce přicestoval silný tým Hoffenheimu.
Zklamaný Michael Rabušic z Liberce.

Podrželi vás spoluhráči po zápase?
Samozřejmě, ale já vím svoje. Tohle si budu hodně dlouho vyčítat i kvůli klukům. Podali opravdu skvělý výkon a hráli obětavě jeden za druhého.

Co si z konfrontace s bundesligovým týmem můžete vzít?
Že když hrajeme týmově jeden za druhého, tak můžeme hrát s každým. Hoffenheim se do nás vůbec nemohl dostat. Nedal by gól možná ani doteď, ale já jsem mu dva daroval...

Nechyběla týmu větší odvaha v ofenzivě?
Těžko říct. Nějaké šance jsme měli, ale bohužel jsme je neproměnili. Chtěli jsme se zaměřit na to, abychom neinkasovali. Což by se i povedlo, kdyby se nestalo to, co se stalo. 

Co říct k penaltě Kramariče?
Věděl jsem, že se zastaví a čekal jsem, že ji kopne doprava, ale on mě poslal na párek.

Prohrou s Hoffenheimem jste ztratili šanci na postup ze skupiny. S čím půjdete do zbývajících dvou zápasů v Gentu a s Crvenou zvezdou?
Postoupit už nemůžeme a možná o to se nám bude hrát líp, bez tlaku. Od začátku s námi nikdo nepočítal. Budeme chtít získat co nejvíc bodů a v tabulce skupiny skončit aspoň třetí.

Autor: