Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Liga mistrů: Liverpool doma na Bayern nevyzrál, remizovala i Barcelona v Lyonu

Sport

  23:03
Praha - Fotbalisté Barcelony v úvodním osmifinále Ligy mistrů pouze remizovali 0:0 v Lyonu. Stejným výsledkem skončil také druhý dnešní zápas, ve kterém finalista minulého ročníku Liverpool nedokázal zužitkovat převahu nad Bayernem Mnichov.

Salah a Ribéry v duelu Liverpool - Bayern foto: Reuters

Lyon dlouho dokázal s favoritem držet krok a už v deváté minutě mohl jít do vedení, ale brankář Ter Stegen vyrazil Terrierovu střelu na břevno. Barcelona ve druhém poločase převzala aktivitu, když ale žádnou z šancí neproměnila, tak ve vyřazovací fázi nevyhrála venku už popáté za sebou. Lyon zase v probíhajícím ročníku LM už pošesté v řadě remizoval.

Liverpool měl od začátku převahu, ale i když především v závěru prvního poločasu soupeře výrazně zatlačil, skórovat nedokázal. Na druhé straně se neprosadil ani nejlepší střelec Ligy mistrů Lewandowski a oba celky si tak prodloužily pohárové série. Liverpool doma neprohrál už 20 zápasů, Bayern venku nepoznal porážku v devíti duelech.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:

Olympique Lyon - FC Barcelona 0:0

Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.) - Makkelie (video, Niz.). ŽK: Aoaur, Dubois - Roberto, Semedo. Diváci: 57.889.

Sestavy:

Lyon: Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, Mendy - Traoré (69. Tousart), Ndombele (84. Cheikh), Aouar, Terreir (76. Cornet) - Depay, M. Dembélé. Trenér: Genesio.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto (81. Vidal), Busquets, Rakitič - Messi, Suárez, O. Dembélé (68. Coutinho). Trenér: Valverde.

FC Liverpool - Bayern Mnichov 0:0

Rozhodčí: Rocchi - Meli, Passeri - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Henderson - Kimmich. Diváci: 52.250.

Sestavy:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita (76. Milner) - Salah, Firmino (76. Origi), Mané. Trenér: Klopp.

Bayern: Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Alcántara, Martínez, Rodríguez (88. Sanches) - Gnabry (90.+1 Rafinha), Lewandowski, Coman (81. Ribéry). Trenér: Kovač.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!