Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Sudí si zavolal po druhé žluté hráče zpět z kabin, poté mu dal červenou

Sport

  15:55
Varšava - Pro Legii Varšava to nebyl příjemný zápas polské Ekstraklasy. Jednak prohrála zápas 22. kola na domácím hřišti s Cracovií Krakow 2-0, za druhé přišla o francouzského obránce Williama Remyho. Ten nedjříve zamířil do sprch po druhé žluté kartě, rozhodčí si ho však po konzultaci s videem zavolal zpátky z kabin, aby mu ukázal kartu červenou a poslal ho znovu zpět.

Fotbalisté Legie Varšava v zápase Ekstraklasy foto: Instagram ekstraklasa_official

Nic by nebylo zvláštního na tom, že prohrál aktuálně druhý tým tabulky Legie Varšava a ztratil důležité body v boji o titul, který svádí s Lechií Gdaňsk. Však se také může Cracovie pyšnit sérií 9 zápasů bez prohry a po špatném vstupu do soutěže se posunula již na osmé místo Ekstraklasy.

Moment, který vyvolal hodně rozruchu se datuje do 74. minuty. Domácí obránce Willian Remy byl po druhé žluté kartě vyloučen a Piotr Lasyk poslal francouzského stopera do sprch.

Následně se však šel Lasyk s videorozhodčím a zavolal si Remyho zpátky ze šatny. Tomu pak sdělil, že žlutou kartu ruší. Urostlý obránce se již rozeběhl zpátky na hřiště. Polský sudí si ho však zavolal zpátky a udělal mu červenou kartu.

18.února 2019 v 12:30, příspěvek archivován: 19.února 2019 v 15:50

VIDEO: There's a hand signal for rescinding a yellow card now. Thank you VAR, we are living in blessed times. https://t.co/nGZYctP4WJ

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

There's a hand signal for rescinding a yellow card now. Thank you VAR, we are living in blessed times. https://t.co/nGZYctP4WJ

Z opakovaného záběru je patrné, že Remy nejdříve zaútočil na kotník Javiho Hernandeze a následně došlápl na jeho stehno.

Červená karta je tedy oprávněná, ovšem provedení rozhodčího poněkud úsměvné...

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...