Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Překonám všechny rekordy MLS, je si jistý před startem nového ročníku Ibrahimovič

Sport

  10:38
LOS ANGELES - Hvězdný švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic vyhlásil svůj plán pro nový ročník Major League Soccer. Sedmatřicetiletý útočník Los Angeles Galaxy chce v zámořské soutěži překonat všechny rekordy.

Zlatan Ibrahimovič na tiskovce LA Galaxy před debutem v MLS. foto: ČTK/AP

Ibrahimovic si ve své premiérové sezoně MLS vysloužil cenu pro nováčka roku. Bývalý hráč Barcelony, AC Milán či Paris St. Germain si ve 27 zápasech připsal 22 gólů a 10 asistencí a byl druhým nejlepším kanonýrem základní části po Josefu Martínezovi z mistrovské Atlanty.

Venezuelský útočník Martínez loni stanovil nové maximum soutěže 31 brankami. Rekord v počtu asistencí v MLS drží slavný Kolumbijec Carlos Valderrama, jenž v roce 2000 v dresu Tampy Bay nahrál na 26 gólů.

Zlatan Ibrahimovič při svém debutu v LA Galaxy.
Zlatan Ibrahimovič už je hráčem LA Galaxy.

„V nové sezoně pro vás něco chystám. Protože říkají, že jsem starý, tak překonám každý rekord v MLS,“ slíbil typicky sebevědomý Ibrahimovic při prezentaci nového dresu.

Tým z Los Angeles, který se v minulé sezoně těsně nekvalifikoval do play off, odstartuje nový ročník v neděli proti Chicagu. Ibrahimovic loni v prosinci s Galaxy prodloužil smlouvu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!