Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Zápas nebyl hodný Ligy mistrů, hodnotil Klopp po bezbrankové remíze s Bayernem

Sport

  9:26
LIVERPOOL - Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp byl sice s úterní bezbrankovou remízou doma s Bayernem Mnichov v úvodním osmifinále spokojený, vůbec se mu ale nelíbil výkon obou mužstev. Ten podle něj nebyl hodný zápasu Ligy mistrů.

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp před zápasem proti rivalovi z Manchesteru. foto: ČTK/APReuters

Liverpool byl většinu zápasu aktivnější, ale výrazný tlak si dokázal vytvořit jen v závěru prvního poločasu. „Takový výsledek jsme si nepřáli. Nevybavuji si, že by po přestávce byly na obou stranách nějaké šance. Z tohoto pohledu to nebyl zápas hodný Ligy mistrů,“ prohlásil.

S výsledkem byl však Klopp víceméně spokojený, protože před odvetou, která je v Německu na programu za tři týdny, jsou finalisté minulého ročníku stále ve hře o postup. „Mohli jsme hrát lépe a měli jsme hrát lépe. Ale už to nezměníme. Co se ale výsledku týče, tak před odvetou je naprosto v pohodě, i když to mohlo být lepší,“ přidal.

Bayern dokázal jako první tým od října a po 11 zápasech ubránit na Anfield ofenzivní hvězdy Liverpoolu. „Nevzpomínám si na moc klubů, které by tady neprohrály a ještě udržely čisté konto,“ uvedl trenér mnichovského celku Niko Kovač. „Hráli jsme velmi dobře technicky a takticky, což dokazuje fakt, že jsme jim dovolili jen minimum šancí,“ dodal.

Ani on nebyl nijak zvlášť nadšený. „Sice jsme nedostali gól, ale ani jsme žádný nedali. Takže na jednu stranu je ta sklenice stále z půlky plná, ale jde to brát i tak, že je vlastně poloprázdná. Ale odvetu hrajeme doma a tam nás poženou fanoušci,“ řekl chorvatský kouč.

Zápas provázely protesty fanoušků Bayernu proti cenám vstupného na zápasy Ligy mistrů. Na tribuně rozvinuli několik transparentů s nápisy „Chamtivost nezná hranic“ nebo „Dvacet a dost“, čímž naráželi na snahu federace fotbalových fanoušků udržet ceny na 20 librách (zhruba 600 korun). Pro hostující fanoušky nyní vyjde zápas Ligy mistrů v Liverpoolu na 48 liber (1400 korun), na Bayernu pak na 55 liber (1600 korun)

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...