Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Liga mistrů otevřela své brány: Gólem se blýskl Plašil, Čech s nulou

Sport

  22:42aktualizováno  22:58
PRAHA - VIDEO Nejslavnější fotbalová soutěž opět otevřela náruč nejlepším fotbalovým klubům Evropy. Prvních šestnáct týmů se představilo v úterý večer, další šestnáctka je na řadě ve středu od 20:45 hodin. Jak si vedli Češi? Necid za CSKA nastoupil až v závěru, Čech vychytal proti Portu výhru 1:0, stejným poměrem prohrála Besiktas se Sivokem v sestavě s Manchesterem United. Brankou se při remíze 1:1 s Juventusem blýskl Jaroslav Plašil.

Petr Čech. foto: ČTK

SKUPINA A - 1. KOLO

Juventus Turín - Girondins Bordeaux 1:1 (0:0)
Branky: 63. Iaquinta - 75. Plašil. Rozhodčí: Övrebö (Nor).

Maccabi Haifa - Bayern Mnichov 0:3 (0:0)
Branky: 85. a 87. Müller, 64. Van Buyten. Rozhodčí: Skomina (Slovin.). Diváci: 41.000.


Juventus v Lize mistrů poprvé bez Pavla Nedvěda nezářil. Proti francouzskému šampionovi z města vín Bordeaux navíc nastoupil severoitalský klub bez zraněné hvězdy Diega. Domácí se sice zásluhou rychlíka Iaquinty dostali po hodině hry do vedení, francouzský tým se nevzdal a Jaroslav Plašil v 75. minutě srovnal na konečných 1:1.

Ve druhém utkání potvrdil Bayern Mnichov na horké izraelské půdě vzrůstající formu a s nováček - Maccabi Haifa - si poradil snadno 3:0, když dva góly vstřelil mladíček v hostujícím dresu se slavným jménem Müller na zádech.

SKUPINA B - 1. KOLO

VfL Wolfsburg - CSKA Moskva 3:1 (2:0)
Branky: 36., 41. z pen. a 87. Grafite - 77. Zagojev. Rozhodčí: Lannoy (Fr.). Diváci: 25.017

Besiktas Istanbul - Manchester United 0:1 (0:0)
Branka: 77. Scholes. Rozhodčí: Rizzoli (It.).

Utkání mezi Wolfsburgem a CSKA Moskva se stalo "one man show" v podání nejlepšího střelce uplynulé sezony německé Bundesligy Grafiteho. Ten hattrickem zajistil "Vlkům" výhru 3:1. Za poražené odehrál posledních deset minut Tomáš Necid, v závěru sám před Benagliem selhal.

Zápas na nejhlučnějším stadionu v Evropě ovládl favorizovaný Manchester United. Jedinou branku vstřelil zkušený anglický záložník Paul Scholes. Domácí i s Tomášem Sivokem již čtvrtý zápas v řadě neskórovali.

SKUPINA C - 1. KOLO

FC Curych - Real Madrid 2:5 (0:3)
Branky: 64. Margairaz z pen, 65. Aegerter - 27. a 89. Cristiano Ronaldo, 34. Raúl, 45+1. Higuaín, 90.+4 Guti. Rozhodčí: Atkinson (Angl.). Diváci: 24.000.

Olympique Marseille - AC Milán 1:2 (0:1)
Branky: 49. Heinze - 28. a 74. Inzaghi. Rozhodčí: Bo Larsen (Dán.).

Jeden ze spolufavoritů soutěže začal pouť za "domácím" finále slavné soutěže výsledkově přesvědčivě, herně to opět především v obraně skřípalo. Ano, řeč je madridském Realu. ten sice ještě v 64. minutě vedl 3:0 o necelých devadesát vteřin bylo vše jinak a nadšeně bojujícímu Curychu chyběl na soupeře jediný gól. Uklidnění do řad "Bílého baletu" přinesli až v závěru Ronaldo a Guti.

V zápase dvou kandidátů o druhé postupové místo se překvapivě vedlo lépe trápícímu se milánskému AC, které zásluhou dvou branek Inzaghiho získalo cenný skalp Marseille. Za hosty poněkud překvapivě nenastoupil Marek Jankulovski.

SKUPINA D - 1. KOLO

FC Chelsea - FC Porto 1:0 (0:0)
Branka: 48. Anelka. Rozhodčí: Plautz (Rak.).

Atlético Madrid - APOEL Nikósie 0:0
Rozhodčí: Thomson (Skot.).

Na góly nejchudší skupinou se v úterní noci stalo "déčko". Ve dvou duelech padl jen jeden gól z kopačky Anelky, kterým zajistil Chelsea výhru nad FC Porto a vedení ve skupině. Branku londýnského favorita celé soutěže hájil v pravém anglickém dešti Petr Čech.

Ve druhé skupině se překvapivě rozešli smírně fotbalisté Atlétika Madrid a nováčka - APOELU Nikósie. Za domácí nastoupil v základní sestavě Tomáš Ujfaluši.

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...