Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Limberský musí se zlomeninou v obličeji na operaci, Komličenko měl být vyloučený

Sport

  18:41
PLZEŇ/PRAHA - Fotbalista Plzně David Limberský si ze sobotního ligového utkání s Mladou Boleslavi obnesl komplikovanou zlomeninu v obličeji a musí na operaci. Doba léčby zatím není známá. Zkušený obránce ale určitě přijde o čtvrteční duel Evropské ligy s Beer Ševou a následný ligový zápas s Bohemians Praha 1905.

Utkání 8. kola první fotbalové ligy: FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň. Zraněný David Limberský z Plzně byl z hřiště odvezen do nemocnice. foto: ČTK

Komličenko měl být za úder loktem do Limberského vyloučen

Sudí Pavel Franěk podle komise rozhodčích FAČR chyboval, když v sobotním utkání 8. kola první fotbalové ligy mezi Mladou Boleslaví a Plzní nevyloučil Nikolaje Komličenka. Domácí útočník v 78. minutě loktem zasáhl do obličeje Davida Limberského, který musel kvůli zlomenině jařmového oblouku na operaci.

Komise označila jednání Komličenka jako surovou hru s použitím nepřiměřené síly, za což měla následovat rovnou červená karta. Chyby se kromě Fraňka dopustil podle komise i jeho asistent Petr Caletka, který hru loktem hlavnímu sudímu nesignalizoval.

Bývalý reprezentant utrpěl zranění v 78. minutě, kdy ho mladoboleslavský útočník Nikolaj Komličenko udeřil loktem do obličeje při snaze dostat se do šance. Limberský byl odvezen do nemocnice, kde rentgen zlomeninu neobjevil. Následné podrobné vyšetření v Plzni však odhalilo zlomeninu jařmového oblouku, tedy spojení lícní kosti s horní čelistí a spánkovou kostí.

„Bezprostředně po utkání nic nenasvědčovalo vážnosti zranění, nicméně další důkladná vyšetření během neděle odhalila komplikovanou zlomeninu jařmového oblouku. Dnes tedy podstoupí nutnou operaci. Doba jeho rekonvalescence a následného návratu do plného tréninku se v tomto případě nedá odhadnout,“ řekl mluvčí plzeňského klubu Václav Hanzlík.

Zatím tak není jisté, zda se Limberský stihne vrátit alespoň s ochrannou maskou na duel se Spartou, hraný po reprezentační pauze 15. října. Zkušenou plzeňskou oporu zatím na levém kraji obrany nahradí bývalý reprezentant do 21 let Milan Havel, který přišel v létě z Bohemians poté, co se v přípravě zranil právě Limberský a hrozilo, že nestihne start sezony.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...