Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Matějovský si chce na Euru vylepšit náladu

Sport

  19:17
PRAHA - Matějovský je další z řady našich reprezentantů, kteří letos sestoupili z nejvyšší soutěže. Fotbalový záložník Marek Matějovský se pomalu vzpamatovává z nejsmutnější události ve své dosavadní kariéře. Před týdnem jeho Reading postihl pád z Premier League, který chce šestadvacetiletý středopolař přebít úspěchem na nadcházejícím evropském šampionátu.

Marek Matějovský v dresu Readingu po nepovedené gólové střele foto: ČTK

Tam by se mohl stát náhradníkem za zraněného Tomáše Rosického. Matějovský dnes přiznal, že ho sestup Readingu hodně zasáhl. "Zklamání je to určitě veliké. Moje kariéra zatím není tak dlouhá a větší problémy jsem zatím neměl. Většinou jsem prožíval jen radostné chvilky a úspěchy. Tohle je určitě můj největší neúspěch v kariéře a nejsmutnější  půlrok," řekl během reprezentačního srazu Matějovský.

Bývalý záložník Mladé Boleslavi ale musí na neveselé myšlenky rychle zapomenout, šampionát v Rakousku a Švýcarsku se blíží. "Měl jsem týden na to, abych se z toho otřepal. Tady je jiný tým, je to úplně něco jiného, máme jiné cíle. Přepnul jsem jen na nároďák a doufám, že budeme úspěšní," přál si Matějovský, který může být v záložní formaci nástupcem zraněného Rosického. "Já bych to nechal na trenérovi, jak to postaví. Věřím, že tým bude úspěšný. Jsem připravený odevzdat maximum a udělat vše, abych byl
úspěšný," pokračoval.

Přestože v Readingu zažil pád z nejvyšší soutěže, zimního přestupu na britské ostrovy nelituje. "Věděl jsem, že jdu poprvé do zahraničí, že to bude těžké. Přesto jsem věřil, že k sestupu nedojde. Kdo by ale litoval, že si může zahrát anglickou ligu s fantastickými týmy před tou kulisou. Anglická liga je specifická a už jen kvůli fanouškům bych nikam pryč za každou cenu nechtěl," naznačil Matějovský, že o odchodu z Readingu, kde má ještě tři roky smlouvu, neuvažuje. "Očekávám, že se v létě normálně vrátím do Anglie," podotkl. "Věřím, že vedení bude mít takové cíle, že se rychle vrátíme zpátky do Premier League.  

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!