Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Pelta neschválil Bílka, kustoda reprezentace

Sport

  17:57
PRAHA - Bývalý kustod hokejového národního týmu Petr Bílek stejnou funkci u fotbalové reprezentace nakonec vykonávat nebude. Manažer národního celku Vladimír Šmicer sice v úterý oznámil, že Bílek nahradí Jaroslava Johna, který čelí podezření z krádeže bagru, předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta ale jeho návrh neschválil.

Stěhování hokejové reprezentace (vlevo Ondřej Pavelec, Petr Bílek) foto: www.getphoto.cz / Robin Drahoňovský

"Manažer reprezentace měl zajistit obsazení uvolněného místa a navrhl Bílka. Rozhodl jsem se ale využít v této záležitosti svých pravomocí a vyjádřil jsem s tímto postupem nesouhlas. Budeme hledat jinou náhradu na toto místo, třeba i z vlastních zdrojů," uvedl na webu asociace Pelta.

Důvod svého nesouhlasu Pelta ani asociace neoznámily, podle spekulací za zamítavým stanoviskem stojí podezření, že měl Bílek v hokejové reprezentaci nesrovnalosti v souvislosti s výbavou.

Král: Po změně skladníka jsem ušetřili dva a půl milionu

"Netroufl bych si říct, že se kradlo. Měl jsem určitou dobu, kdy jsem musel zmapovat, co je a není pravda. Dospěl jsem k názoru, že je třeba udělat změnu. Pak jsme na skladovém hospodaření s novým skladníkem z obvyklého rozpočtu osm milionů ušetřili dva a půl," řekl loni šéf hokeje Tomáš Král MF Dnes.

Kustod to ovšem podle serveru iDnes.cz vehementně popřel.

Šmicer Peltovo zamítavé stanovisko respektuje. "Rozhodovali jsme se s ohledem na praxi i s ohledem na to, že se blíží utkání v Irsku a kustod je potřeba. Pochopitelně ale názor šéfa asociace plně respektuji. Znamená to, že budeme hledat dál, abychom byli co nejdříve v kompletní sestavě," prohlásil Šmicer.

Bílek, přezdívaný "Áda", se u hokejové reprezentace podílel na zisku několika titulů mistrů světa. U fotbalového národního celku měl nahradit Johna, který ve funkci kustoda skončil kvůli podezření z krádeže bagru - VÍCE ZDE.

Autoři: ,

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...