Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nedokázal jsem si představit, že bych řekl ne, uvedl o koupi Plzně její šéf Šádek

Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA. foto:  Michal Šula, MAFRA

Plzeň - Když Adolf Šádek dostal od Tomáše Paclíka nabídku koupit fotbalovou Viktorii Plzeň, tak o ní sice přemýšlel, ale nedokázal si představit, že by odmítl. Generální manažer a nový vlastník klubu bude pro pětinásobného českého mistra hledat možného strategického partnera.
  13:33

„Vytvořil jsem si ke klubu srdečný vztah. Jeho budoucnost mi nikdy nebyla a není lhostejná. Po zralé úvaze jsem se tedy rozhodnul nabídku pana Paclíka přijmout. Vlastně jsem si ani nedovedl představit, že bych řekl ne,“ uvedl Šádek v rozhovoru pro plzeňský web.

Stal se jediným akcionářem společnosti Viktoria Plzeň 1911, a.s., která klub vlastní. Paclík jako majitel končí ze zdravotních a osobních důvodů. „Jedenáct let jsme společně klub budovali, byli jsme partnery při jeho řízení. Já sám jsem v klubu ještě o téměř tři roky déle, proto jsem cítil i jakousi povinnost postarat se v tuto chvíli o jeho další budoucnost,“ řekl funkcionář.

„Nyní je mým cílem, abychom jako klub dobře fungovali i v této době, která je zcela zásadně ovlivněna covidem a je velmi složitá nejen pro všechny kluby, ale i celou společnost,“ prohlásil Šádek.

V roušce Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA.
Adrián Gul’a (uprostřed) s majitelem Plzně Tomášem Paclíkem (vpravo) a šéfem...

Přiznal, že bude muset reagovat na pokles příjmů, který souvisí s již rok trvající pandemií koronaviru. „I já se nyní ještě intenzivněji zabývám ekonomickou stabilitou klubu. Jednou z možných cest, jak zajistit nejen udržitelnost aktuálního nastavení, ale i další rozvoj celého klubu, je i nalezení případného strategického partnera,“ konstatoval Šádek.

I jako vlastník plzeňského klubu bude mít na všechny své zaměstnance dál ty nejvyšší požadavky. „A ještě přísnější pak budu sám na sebe, z toho nehodlám nikam uhnout. Od každého očekávám maximální nasazení a odevzdání se klubu. Jen tato cesta vede k úspěchu. Platí pro každého z nás,“ uvedl šestačtyřicetiletý šéf Viktorie.

„Stejné nároky samozřejmě platí i pro trenéry a hráče. Každý musí ukázat, že si zaslouží nosit viktoriánský dres a prokazovat to opakovaně, v každém zápase. Chceme být úspěšní a k tomu vede jen společná náročná cesta a já nedopustím, aby kdokoli přemýšlel jinak,“ dodal Šádek.

Plzeňský A-tým byl nyní v karanténě kvůli většímu počtu osob s covidem-19 a vynechal dva prvoligové zápasy. „V tomto týdnu se budeme moci poprvé sejít téměř kompletní ke společnému tréninku. Bude potřeba se během krátké doby opět dostat zpět do formy, abychom byli co nejlépe připraveni na nadcházející utkání, která půjdou ve velmi rychlém sledu. Věřím, že navážeme na předchozí vítěznou šňůru,“ prohlásil Šádek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!