Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

PLZEŇÁK: Je dobré mít svého Adolfa. Slušňák není, ale tým ho potřebuje

Adolf Šádek, zástupce Plzně a místopředseda LFA. foto:  Michal Šula, MAFRA

Plzeň - Když před třemi lety v titulovém rozjaření vykřikoval na tanku (ano, na tanku) na celé náměstí „kde jsou ty mr*ky pražský“, nezískal si tím na východ od Plzně mnoho sympatií. Ano, náš Adolf není slušňák, ani velký dobrák, někdo by ho nazval i šíbrem.
  15:59

Po vystřízlivění se ale Slavii a Spartě omluvil, ze saka smetl popel z vítězného doutníku a začal Viktorku chystat na další sezonu, která začala pohádkovou jízdou i výdělkem v Lize mistrů. Adolf Šádek je dobrý generální manažer: 770 milionů nerozházel, ale rozumně investoval nebo ušetřil. 

Fotbalisté Plzně
Fotbalisté Plzně

Což se hodilo: po krásné éře s pěti tituly a dvěma účastmi v Lize mistrů přišlo hlušší období, kdy jsme dvakrát vypadli z kvalifikace evropských pohárů a titulové radosti si uzmuli slávisti. I tak udržel tým na výborné úrovni: sportovní i co se týče zázemí klubu. Vzpomeňte si, jak dopadla Slavia po titulech v letech 2008 a 2009.

Proto je dobré mít svého Adolfa. Minulý týden převzal po podnikateli Tomáši Paclíkovi nevděčnou pozici majitele klubu. V Praze nemusí mít chlapíka ze Sokolova s vazbami na Berbra a spol. rádi, ale až se jejich S dostanou do problémů, ukáže se, jak dobré mají manažery.

Autor:

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...