Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

V bundeslize se dařilo Drobnému i Daridovi, Bayern znovu vyhrál

Sport

  17:21aktualizováno  20:37
MNICHOV/PRAHA - Český fotbalový reprezentant Vladimír Darida se vrátil po trestu za vyloučení do sestavy Freiburgu a zařídil mu remízu 1:1 na hřišti Brém. Už v 8. minutě totiž proměnil svůj druhý pokutový kop v sezoně, domácí stihli jen srovnat. Freiburg už popáté v sezoně remizoval a nadále čeká na vítězství. Toho se naopak dočkal Hamburk, který vyhrál 1:0 na hřišti Dortmundu.

Robert Lewandowski (vlevo) a Arjen Robben oslavují vstřelenou branku. foto: Reuters

Darida proměnil penaltu i při minulém startu proti Hoffenheimu, kdy byl následně vyloučen. Kvůli tomu přišel o zápas s Leverkusenem. Nyní už se ale vrátil do sestavy a hned dostal šanci při další penaltě. Mazácky poslal gólmana na druhou stranu a s přehledem proměnil.

Německá fotbalová liga - 7. kolo

Bayern Mnichov - Hannover 4:0 (6. a 38. Lewandowski, 13. a 79. Robben)

Brémy - Freiburg 1:1 (31. Di Santo - 8. Darida z pen.)

Dortmund - Hamburk 0:1 (35. Lasogga)

Hoffenheim - Schalke 2:1 (13. Elyounoussi, 29. Szalai - 83. Huntelaar)

Leverkusen - Paderborn 2:2 (42. Bender, 90. Bellarabi - 20. Koc, 87. Stoppelkamp)

Eintracht Frankfurt - Kolín nad Rýnem 3:2 (44. a 54. Meier, 79. vlastní Wimmer - 15. Risse, 65. Hector).

Dařilo se i brankáři Jaroslavu Drobnému, který pochytal všech deset přímých střel Dortmundu na branku a udržel druhou nulu v sezoně. Ta první se mu povedla proti Bayernu.

Hamburku, za který v závěru nastoupil i Petr Jiráček, tak stačil k výhře jediný gól. Postaral se o něj Lasogga, který využil velkou chybu dortmundské obrany a po úniku dvou hráčů na brankáře zakončil do odkryté branky.

Obhájce titulu Bayern Mnichov doma rozstřílel Hannover 4:0 zásluhou dvou branek Lewandowského a Robbena. Nadále se tak drží v čele tabulky.

Nováček z Paderbornu po dvou porážkách zabodoval, když remizoval 2:2 na hřišti favorizovaného Leverkusenu. Navíc byl blízko výhře, protože domácí srovnali až v poslední minutě. Paderbornu k bodu pomohla i minela domácího brankáře, který při prvním gólu chybně vyběhl a pro Koce už bylo snadné trefit prázdnou branku.

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...