Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nemohli se dočkat. Servali se na poli

Sport

  11:26
PRAHA - Na dvě stě fotbalových fanoušků pražské Sparty a Baníku Ostrava se v neděli večer popralo na poli za Čimickým hájem v Praze 8. Policie zadržela přes 50 lidí, některé z nich už obvinila. Na místě zasahovalo na sto policistů, mimo jiné i ze speciální pořádkové jednotky. Oba fotbalové týmy se utkají v dnešní dohrávce 26. kola od 17:15 na Letné.

Sparta slibuje přísné kontroly před vstupem na stadion. foto: Libor ZavoralČTK

Do Prahy dnes také jede vlakem zhruba 40 fanoušků Baníku. Na Hlavním nádraží by měli vystoupit krátce před 14:00.

Policie zápas hodnotí jako rizikový a na fanoušky dohlíží na 250
policistů. Od rána jejich pohyb po Praze monitorují. Nasadí i vrtulník a v případě větších potíží opět zasáhne speciální pořádková jednotka. V pohotovosti budou policisté z pořádkové, dopravní i kriminální služby.

O bezpečnost v ulicích se postarají také policisté se služebními psy a policisté na koních. V terénu bude i antikonfliktní tým a cizinecká
policie, protože očekává příjezd polských příznivců. Fanoušky Baníku doprovázejí policisté i ve vlaku.

Z nových pravidel, která v souvislosti s reformou policie platí od začátku jarní části fotbalové ligy, vyplývá, že pořádek na stadionu musí zajistit pořadatelská služba. Organizátoři budou provádět důkladné kontroly u vstupů a na stadion nevpustí podnapilé lidi ani ty, u kterých objeví pyrotechniku nebo jiné nebezpečné předměty. Pořadatel může policii požádat o pomoc až v případě, kdy najatá bezpečnostní agentura přestane situaci zvládat.

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...