130 let

Sparta chce titul. | foto: ČTK

Netřeba dumat. Titul se vrátí na Letnou

Sport
  •   12:18
PRAHA - Tak máme zase na dvanáct let (doba od předposledního titulu Slavie) klid. S příznivci osazenstva Cirkusu Eden už to během letních měsíců bylo téměř k nevydržení. Naštěstí v sobotu vše začíná nanovo. Z pohledu letenského patriota není důvod k pochybám, že se pohár pro mistra ligy vrátí tam, kam patří.

Základním kamenem týmu kouče Víti Lavičky bude jistě obranná čtveřice v čele s Tomášem Řepkou. Ten zůstává „bohem“ i přesto, že zejména jemu seshitci vděčí za upachtěný titul. Když se k tomu připočítá, že po experimentech s Tomášem Grigarem máme zase konečně BRANKÁŘE, není důvod k obavám.

V záloze střídá Pavla Horvátha Patrik Berger. Zatím předvádí, že je stále výjimečným hráčem, z jeho standardek jde hrůza. Snad se vinou zranění nedostane do role mediálního kašpárka, jakým je ve Slavii Vláďa Šmicer.

V útoku to chlapcům v přípravě do branky příliš nepadalo, snad si ale formu načasovali na dnešek, kdy všichni očekáváme „povinné“ tři body s Mladou Boleslaví. I vzhledem k hratelnému Panathinaikosu v předkole Ligy mistrů se zdá být letošní sezona předurčenou k velkým triumfům „letenské šlechty“. A když slávistická kolegyně cituje krále Theodéna, je třeba připomenout krále Leonida: This Is Sparta!!!

Přítelkyně autorovi (31) vyčítá, že má raději Spartu než ji. Má pravdu.

Autor: Petr Kolář