Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nezastavitelná Barcelona získala šestou trofej v tomto roce

Sport

  19:33
ABU ZABÍ - Fotbalisté Barcelony dotáhli svou pouť za nesmrtelností. V Abu Zabí porazili 2:1 v prodloužení argentinský Estudiantes La Plata a zvítězili tak ve finále MS klubů. Získali tak rekordní šestou trofej v letošním kalendářním roce.

Fotbalisté FC BArcelona slaví gól foto: ČTK

Katalánský klub sice tradičně ovládal hru, ale byli to hráči z La Plata, kteří se radovali z gólu už v prvním poločase. Boselli si naběhl na centr a hlavou otevřel skóre ve 37. minutě. Barca překonala pozornou obranu Estudiantes až minutu před koncem normálné hrací doby. Trefil se Pedro.

V prodloužení pak rozhodl o zisku trofeje, kdo jiný, než Messi. Majitel Zlatého míče zajistil španělskému klubu zisk šesté trofeje v jednom roce, což se předtím žádnému jinému týmu nepovedlo.

Barcelona letos vyhrála španělskou ligu i pohár, Ligu mistrů a evropský a španělský Superpohár. V triumf na mistrovství světa klubů proměnil tým trenéra Pepa Guardioly až třetí finálovou účast. O titul hrál na turnaji také v letech 1992 a 2006.

V týmu poražených naopak nenavázal kapitán Juan Sebastián Verón na svého otce, který s Estudiantes vyhrál v roce 1968 tehdejší Interkontinentální pohár.

Pohang si třetí místo zajistil výhrou 4:3 v penaltovém rozstřelu s mexickým Atlante. V normální hrací době skončil zápas 1:1, prodloužení se nehrálo.

Barcelona - Estudiantes LP 2:1 (1:1, 0:1) po prodl.

Góly: 89. Pedro, 110. Messi - 37. Boselli

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...