Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Oba bývalí slávisté jsou zpět v Drážďanech, německý tisk očekával od Hušbauera lepší výkony

Josef Hušbauer gestikuluje směrem ke spoluhráčům. foto:  Michal Šula, MAFRA

Drážďany - Fotbalisté Josef Hušbauer a Ondřej Petrák odjeli z Česka a jsou zpátky v Drážďanech, kde se od úterý už znovu připravují s tamním druholigovým Dynamem na případné pokračování sezony.
  18:45

Když se fotbal v polovině března zastavil, profesionální soutěže na celém kontinentu byly kvůli šíření koronaviru přerušené a dosud nezačaly, Petrák s Hušbauerem odcestovali domů.

Přestože se německá mužstva už několik týdnů mohou připravovat na hřišti ve skupinkách, oni zůstali v Praze a připravovali se se známým ligovým trenérem Romanem Nádvorníkem na hřišti ve Štěchovicích.

„Děláme dynamiku, přihrávková cvičení tak, aby byli kluci připraveni na nový start druhé bundesligy,“ líčil kouč pro deník Sport. Nádvorník naposled působil v Příbrami, odkud byl po druhém jarním kole odvolán.

Oba narození v Praze, oba středopolaři, oba se do Německa vydali ze Slavie, byť Petrák už v roce 2014. A oba se letos v lednu sešli v Drážďanech, aby Dynamu „helfli“ se záchranou v druhé bundeslize.

Josef Hušbauer gestikuluje směrem ke spoluhráčům.
Josef Hušbauer ve sklužu před Borjou Valerem.

„Zatím se líp ukazuje Petrák,“ píše renomovaný magazín Kicker.

Osmadvacetiletý Petrák hostuje z Norimberku, je defenzivním typem záložníka. Na jaře naskočil do všech sedmi utkání, v pěti byl v základní sestavě.

„Hraje s klidem, uplatňuje důraz, přehled, chytrost,“ oceňuje ho Kicker, od jehož reportérů má průměrnou známku 3.5 (nejlepší je jednička, nejhorší šestka).

Od třicetiletého Hušbauera si Drážďany slibovaly víc, především co se produktivity týče. V šesti duelech dal jeden gól, který však na body proti Darmstadtu nestačil.

„V ofenzívě by měl být nebezpečnější,“ píše Kicker o hráči, za jehož půlroční hostování Dynamo zaplatilo přibližně osm milionů korun. Průměrná známka Hušbauera v Kickeru je čtyřka.

Dynamo je devět kol před koncem pořád poslední, ale díky dvěma výhrám za sebou před přerušením sezony ztrácí jen bod na barážovou pozici. Na příčku zajišťující záchranu mu chybí čtyři body.

Pokračování sezony v Německu plánují od 9. května.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...