Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

‚Malý č****,‘ poznamenal kouč Arsenalu na adresu mladé rozhodčí. Už předtím jí nadával

Sport

  14:12
Londýn / Praha - Kouč Arsenalu Alex Nichols vede dívčí kategorii do devíti let. Nyní si ale nějakou dobu nezatrénuje. Během zápasu s Readingem totiž na sudí neustále křičel, přičemž mladá rozhodčí se kvůli tomuto chování rozplakala. Nichols ji navíc po zápase vulgárně napadl.

Fanoušci Arsenalu. foto: Reuters

V rozhodnutí anglické fotbalové asociace (FA) je sudí popsána jako „nezletilá žena“, která podle svědků plakala už před koncem zápasu. Disciplinární komisi řekla, že se po Nicholsových urážkách během zápasu cítila „ponížená, smutná a jako šikanovaná“.

Po střetnutí ji přišel Nichols podat ruku, což ale se slzami v očích odmítla. Na to kouč Arsenalu odvětil: „Jak elegantní. Malý č****.“ A s touto nadávkou odešel.

29. KVĚTNA: TĚŽKÁ PORÁŽKA NA KONEC. Měla to být jeho dvacátá trofej. Na...
Finále Evropské ligy: Arsenal - Chelsea (petr čech inkasuje gól)

Rozhodčí uvedla, že se později za své chování přišel omluvit, ale tuto omluvu nepřijala a vše uvedla do zápisu o utkání. Kouč Kanonýrů Nichols před disciplinární komisí vulgarity popřel.

Jenže to mu nebylo nic platné. Panel FA jej potrestal za použití vulgárního jazyka vůči rozhodčí během hry a hlavně to, že ji několikrát verbálně urazil. Za to mu byla udělena pokuta ve výši 400 liber (11 460 korun) a zastavena činnost na tři utkání.

Arsenal se za jednání svého zaměstnance omluvil. „V našem klubu nepřijímáme a netolerujeme chování tohoto druhu. Učinili jsme odpovídající kroky, trenérovi jsme pozastavili činnost a budeme se tím dále zabývat. Bylo to první obvinění této povahy v jeho kariéře a byl upozorněn, aby se podobných excesů do budoucna vyvaroval,“ uvedl mluvčí londýnského klubu.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...