Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Polsko, soupeř Čechů na ME, porazilo Lotyšsko

Sport

  22:41
KLAGENFURT (Rakousko) - Polští fotbalisté v oslabené sestavě porazili Lotyšsko 1:0 gólem Artura Sobiecha z 81. minuty. Utkání v Klagenfurtu bylo sehráno jako příprava na mistrovství Evropy, kde se Poláci v základní skupině utkají i s Českem.

Polsko (Sobiech) foto: Reuters

Trenér Polska Franciszek Smuda dnes ještě nenasadil hvězdnou trojici z Dortmundu Lukasze Piszczeka, Jakuba Blaszczykowského a Roberta Lewandowského. V brance pak před gólmanem Arsenalu Wojciechem Szczesným dostal přednost jeho klubový náhradník Lukasz Fabiański.

Polsko však i tak bylo po většinu zápasu lepším týmem. Lotyši zahrozili jen v úvodu, kdy Rudnevse vychytal Fabiański. Pak už ale útočili hlavně spolupořadatelé mistrovství Evropy. Jenže se jim nedařilo překonat brankáře Dorosevse, Wasilewski pak na konci první půle trefil tyč.

Trápení s koncovkou pokračovalo i po změně stran a Mutusczcyk z velmi dobré pozice po centru Grosického hlavičkoval vedle. Až devět minut před koncem vysvobodil Polsko střídající útočník Sobiech. Střelec Hannoveru si naskočil na centr aktivního Grosického a hlavou rozhodl.

Polsko se před startem šampionátu ještě utká 26. května se Slovenskem a 2. června s Andorrou.

Autoři: ,

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...