Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

West Ham po dvou neuznaných gólech remizoval, Coufal má asistenci

Český fotbalista Vladimir Coufal z West Hamu (vlevo) si kryje míč před Morganem Rogersem z Aston Villy. foto: Reuters

Fotbalisté West Hamu ve 29. kole anglické Premier League remizovali 1:1 s Aston Villou a zaváhali v boji o evropské poháry. Domácím po zásahu viderozhodčího nebyly uznány dvě branky, jedna v nastavení po ruce Tomáše Součka.
  17:45

West Ham poslal do vedení Michail Antonio, kterého přesným centrem našel obránce Vladimír Coufal. Útočník z Jamajky po přestávce po rohu přidal druhou branku, ale po zásahu videorozhodčího však kvůli hře rukou neplatila.

Za Aston Villu v 79. minutě srovnal střídající záložník Nicoló Zaniolo, ale West Ham v závěrečném tlaku sahal po důležitém vítězství. Po závaru se mu podařilo skórovat, ale video odhalilo, že Souček v pádu poslal míč za čáru rukou, a gól opět neplatil.

West Hamu po remíze patří v tabulce sedmá pozice se ztrátou devíti bodů na pohárové příčky. Aston Villa drží čtvrté místo, které jako poslední zaručuje start v Lize mistrů. Pátý Tottenham však zaostává jen o tři body a má navíc zápas k dobru.

Premier League
29. kolo 17. 3. 2024 15:00
West Ham West Ham : Aston Villa FC Aston Villa FC 1:1 (1:0)
Góly:
29. Antonio
Góly:
79. Zaniolo
Sestavy:
Aréola – Coufal, Mavropanos, Zouma /C/, Palmieri (84. Cresswell) – Álvarez, Souček – Bowen, Paquetá (84. Ward-Prowse), Kudus – Antonio (66. Johnson).
Sestavy:
Martínez /C/ – Konsa, Lenglet (46. Cash), Torres, Moreno (63. Digne) – Bailey, Tielemans, Luiz, Rogers (63. Zaniolo) – Durán (46. Diaby), Watkins.
Náhradníci:
Fabiański – Ogbonna, Akird, Earthy, Phillips, Ings.
Náhradníci:
Olsen – Chambers, Kesler-Hayden, Carlos, Iroegbunam.
Žluté karty:
83. E. Álvarez, 86. Kudus, 87. Mavropanos
Žluté karty:
70. Tielemans, 83. Zaniolo, 86. Luiz

Rozhodčí: Gillett – Cann, Howson

Počet diváků: 62 440

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...