Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Fotbal v Anglii bude pokračovat, shodly se kluby. Liga by se mohla dohrávat na neutrálních hřištích

Sport

  19:27
Londýn - Kluby anglické fotbalové ligy se během dnešní videokonference shodly na tom, že chtějí sezonu přerušenou kvůli pandemii koronaviru dohrát. Premier League by se mohla znovu rozběhnout po 8. červnu a na neutrálních hřištích.

Radost fotbalistů Liverpoolu. foto: ČTK/AP

Smrt pro fotbal. Konec sezony v životě nepodepíšu, tvrdí šéf italského fotbalu

Fotbalisté se tento týden mohli začít individuálně připravovat v tréninkových centrech, ale minimálně do příštího čtvrtka budou v celé Británii platit přísná karanténní opatření. I po jejich případném částečném uvolnění zůstanou omezení týkající se odstupů mezi lidmi, ale kluby doufají, že by během několika týdnů mohly začít s týmovými tréninky.

Premier League kvůli tomu bude muset obstarat až 40.000 testů pro hráče a trenéry, aby mohli být pravidelně kontrolováni na covid-19.

Stadion fotbalistů Brightonu
Kouč City Pep Guardiola

Podle agentury AP bude snahou vedení soutěže vrátit se po tříměsíční pauze po 8. červnu. Zápasy se budou hrát bez diváků, přičemž policie už vyjádřila obavy ze shlukování fanoušků před branami stadionů v době utkání.

Žádný tým by neměl odehrát zbývající zápasy na svých domácích stadionech, neboť vedení ligy nevěří, že všech 20 hřišť dostane bezpečnostní povolení. Policie a zdravotní složky jsou v celé zemi plně zaměstnány bojem s pandemií.

„Liga a kluby zvažují první opatrné krůčky kupředu a vrátí se k tréninku a zápasům pouze na doporučení vlády, lékařských expertů a po konzultacích s hráči a trenéry,“ uvedla v tiskovém prohlášení Premier League.

Představitelé soutěže také přivítali vytvoření vládní lékařské komise pro návrat profesionálních sportovců, jež se sešla poprvé dnes ráno. „Kluby potvrdily své odhodlání dokončit sezonu 2019/20,“ dodali představitelé soutěže.

Anglická fotbalová liga stojí od poloviny března, zbývá odehrát 92 zápasů. Tabulku vede suverénně Liverpool, jemuž stačí bez ohledu na další výsledky dvě výhry k tomu, aby získal první mistrovský titul po třiceti letech.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...