Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Provokace vyšly, Kanga se vrací do CZ Bělehrad. Za tři roky vydělá 50 milionů korun

Sport

  22:51
PRAHA - Gabonský fotbalista Guélor Kanga se ve středu večer stal definitivně hráčem Crvené zvezdy Bělehrad, když předtím několik hodin dráždil fanoušky i vedení pražské Sparty.

Kanga se vrací na místo činu. foto: Lidovky.cz

Za měsíc třicetiletý středopolař s dynamitem v pravé noze měl od víkendu na stole nabídku na prodloužení smlouvy ve Spartě, která mu po sezoně vypršela.

Také proto v pátek nezačal s týmem přípravu na nový fotbalový ročník. I přes to, že byl v Praze, kam dorazil, aby si vyzvedl dvě klubové ceny od fanoušků, na předloženou nabídku prodloužení kontraktu od klubu z Letné ale nereagoval.

Insta Stories Kangy jsou plné příspěvků v dresu CZ Bělehrad.
Guélor Kanga v souboji se Stanislavem Teclem.

Spekulovalo se o jeho odchodu do tureckého Trabzonsporu, z jednání ale sešlo.

Třetí tým uplynulého ročníku nejvyšší české soutěže měl dle zákulisních informací 27násobnému reprezentantovi své země nabídnout roční smlouvu s opcí na další sezonu, která by se automaticky aktivovala dle hráčových podzimních výkonů. Kanga ale údajně chtěl rovnou dvouletý kontrakt, v Bělehradě, kde působil dva roky, mu měli nabídnout kontrakt na roky tři.

Nejspíše i to jej přesvědčilo, ve středu večer klub tradičním způsobem oznámil příchod nového hráče (videem, které se jakoby načítá s hlasem moderátora radujícího se z gólu).

A srbská média obeznámena se situací klubu informovala o tom, že tím tajemným hráčem je Kanga, který se tak po dvou a půl letech vrací na místo činu.

Na Instagramu navíc přibyla ještě jedna nápověda:

Ve slavném klubu z Marakana měl podepsat opravdu tříletou smlouvu na 500 tisíc eur (cca 13,5 milionu korun) ročně s podpisovým bonusem 300 tisíc eur (8,1 milionu korun).

Kanga se od svého příchodu na Letnou v lednu 2018 vypracoval v klíčovou postavu ofenzivy, když za 81 soutěžních duelů zapsal 31 branek a 16 asistencí. Sice přidal i osm žlutých a jednu červenou kartu, v roce 2020 se mu ale před očima žlutilo pouze dvakrát.

Pražané se tak nyní mohou soustředit na jiný důležitý úkol: v Praze stále trénuje slovenský stoper Dávid Hancko, který se do české metropole vrátil z dovolené s partnerkou, tenistkou Kristýnou Plíškovou, přestože je oficiálně hráčem italské Fiorentiny. Sparta i sám hráč ale mocně touží po pokračování jeho kariéry na Letné.

Ještě jeden velký příchod chytá také srbský celek, dle místních médií se řeší i případný přestup bývalého hráče Manchesteru United Federika Machedy. Osmadvacetiletý Ital aktuálně působí v řeckém Panathinaikosu. Podmínkou je prodej některého ze současných útočník bělehradského klubu.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...