Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Sport

Řádně korunovaný mistr. Sezonu ve Francii ukončili předčasně, přesto PSG slaví titul

Hráči PSG oslavují vítěznou branku Neymara. foto: Reuters

Aktualizováno
Praha - Předčasně ukončená francouzská liga má řádně korunovaného šampiona, poslední dva celky také sestoupí do druhé nejvyšší soutěže.
  17:38

Mistrem se posedmé z posledních osmi let stala Paříž, která po 27 odehraných zápasech má na čele tabulky dvanáctibodový náskok na druhý Olympique Marseille, který čeká základní skupina Ligy mistrů.

Třetí Rennes postoupí do kvalifikace Champions League, Lille a Remeš jdou do skupiny Evropské ligy, šesté Nice o ni musí zabojovat.

Nepříjemný sestupový osud potkal poslední dva týmy Amiens a Toulouse, zatímco v příští sezoně si nejvyšší soutěž zahrají Lorient a Lens.

Hráči PSG oslavují vítěznou branku Neymara.
Radost fotbalistů PSG po trefě do sítě Dortmundu v odvetě osmifinále Ligy...

Štěstí má Nimes, které se v aktuální tabulce nachází na třetí příčce od konce. Za normálních okolností by o svou prvoligovou příslušnost bojovalo v baráži, která se ale z pochopitelných důvodů ruší.

Francie se vydala zcela opačným směrem než Nizozemsko, kde museli kvůli pandemii koronaviru ligu také ukončit. Mistra ani sestupující však nevyhlásili.

Francouzi se o předčasném ukončení přerušeného ročníku dozvěděli v úterý, když premiér Édouard Philippe oznámil, že v zemi nebude možné až do září pořádat sportovní akce včetně těch bez diváků.