Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Real Madrid vyhrál nad San Sebastianem a dotáhl se na Barcelonu

Toni Kroos a Robin Le Normand po utkání foto: Reuters

Fotbalisté Realu Madrid využili sobotního zaváhání rivala z Barcelony a po výhře 2:1 na hřišti San Sebastianu se v tabulce na lídra bodově dotáhli. Barcelona má sice lepší skóre, bilance vzájemných zápasů by ale na konci sezony hovořila ve prospěch Realu. V utkání 30. kola zvítězila i Celta Vigo, která deklasovala Alavés 6:0. Valencie si i přes neuznanou branku již ve třetí minutě hry poradila s Pamplonou 2:0.
  0:27

Favorit z Madridu byl v utkání aktivnější, dlouho však nedokázal otevřít obranu soupeře. To se podařilo až v 50. minutě, kdy se po faulu na Viníciuse Júniora trefil z penalty kapitán „Bílého baletu“ Sergio Ramos. Pojistku si Real připravil o 20 minut později, kdy si přetažený centr na první pohled rukou zpracoval Karim Benzema a skóroval. Videorozhodčí však branku uznal. Trefa Mikela Merina už domácím na zisk bodů nestačila.

James Rodriguez při rozcvičce
Robin Le Normand během utkání

Vigo vstupovalo do zápasu jako nejhůře střílející tým soutěže s 22 brankami z 30 utkání. Domácí nicméně brzy vedli, ve 14. minutě se hlavou trefil Jeison Murillo a o šest minut později proměnil Iago Aspas penaltu. Zápas poté ovlivnila červená karta hostujícího Martina Aguirregabirii v 27. minutě.

Přesilovky Vigo využilo na konci první půle, dvěma slepenými góly během dvou minut na sebe upozornil Rafinha. V druhém poločase se z další penalty prosadil Nolito a skóre po průniku uzavřel Santi Mina. Vigo se tak posunulo na 16. příčku a má čtyřbodový náskok na sestupové příčky.

Valencie začala domácí utkání aktivně, Rodrigovu branku v úvodu zápasu však odvolal videorozhodčí kvůli předcházejícímu ofsajdu. „Netopýři“ nesmutnili dlouho, v 12. minutě je poslal do vedení Goncalo Guedes. Chuť si spravil i Rodrigo, který deset minut před koncem poločasu uzavřel skóre. Valencie díky výhře snížila ztrátu na sedmou pozici, zaručující kvalifikaci do evropských pohárů, na jediný bod.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!